Hozzávalók:
6 tojás, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál liszt, 3 tojás, 3 evőkanál liszt, 3 evőkanál cukor, 1,5 dl víz, 20 dkg cukor, vanília, 1 dl rum, kakaó, lekvár, citromhéj.
Elkészítése:
A 6 tojásból piskótát sütünk, melegen vizes törlőkendőbe tekerjük, hagyjuk teljesen kihűlni. A 3 tojásból is piskótát sütünk, majd apró kockákra vágjuk.
Közben a 20 dkg cukorból, vízből, vaníliából szirupot főzünk, hozzáadjuk a rumot és ráöntjük a piskótakockára, kevés, összevágott narancshéjjal vagy citromhéjjal és kakaóval ízesítjük.
A tekercset szétterítjük, ráhelyezzük a közepére a puncskockákat, a tekercs két szélét bekenjük lekvárral, majd visszafele a lekváros részt feltekerjük és középen a puncstölteléknél összefogjuk.
6 tojás, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál liszt, 3 tojás, 3 evőkanál liszt, 3 evőkanál cukor, 1,5 dl víz, 20 dkg cukor, vanília, 1 dl rum, kakaó, lekvár, citromhéj.
Elkészítése:
A 6 tojásból piskótát sütünk, melegen vizes törlőkendőbe tekerjük, hagyjuk teljesen kihűlni. A 3 tojásból is piskótát sütünk, majd apró kockákra vágjuk.
Közben a 20 dkg cukorból, vízből, vaníliából szirupot főzünk, hozzáadjuk a rumot és ráöntjük a piskótakockára, kevés, összevágott narancshéjjal vagy citromhéjjal és kakaóval ízesítjük.
A tekercset szétterítjük, ráhelyezzük a közepére a puncskockákat, a tekercs két szélét bekenjük lekvárral, majd visszafele a lekváros részt feltekerjük és középen a puncstölteléknél összefogjuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése