Ropogós sajtos csiga

2009. nov. 28. | 2 megjegyzés | Címkék: ,
Ropogós sajtos csiga, sós sütemény, füstölt reszelt és trappista sajttal.
Ropogós sajtos csiga
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 25 dkg vaj, 2 teáskanál só, 2 tojássárgája, 2 dl tejföl, 1 csomag sütőpor.
Töltelékhez: 10 dkg füstölt reszelt sajt, 10 dkg trappista sajt, 15 dkg vaj.


Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd belekeverjük a sütőport, a sót, utána a tejföllel elkevert tojássárgáját. Ha kicsit lágy lenne a tészta, akkor tegyünk még bele egy kis lisztet. Ez attól függ, hogy milyen tejfölt használunk.
Kendővel letakarva kb. 1 órát kelesztjük. Közben elkészítjük a sajtkrémet. A puha vajjal összekeverjük a reszelt sajtokat. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Kb. fél cm vastagra nyújtjuk a tésztát, megkenjük a sajtkrémmel, majd a hosszabbik oldalánál kettévágjuk, feltekerjük mint a beiglit.
2 rudat kapunk, szintén kb. fél cm csigákra szeleteljük, vajazott tepsibe tesszük.
Kb. 15-20 percig sütjük, amíg szép piros lesz a tetején a sajt.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia, most nézem a receptet.
Ha sütőporral készül miért kell várni 1 órát a kelesztéssel?
Köszönöm Éva

Angéla írta...

Kedves Éva, nem is igazán keleszteni, hanem pihentetni kell. A recept javítva lesz, köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmemet.

Megjegyzés küldése

Fel