Hozzávalók:
Piskótához: 6 tojás, 4 csomag vaníliás pudingpor, 22 dkg kristálycukor, 2 kávéskanál sütőpor, 2 narancs reszelt héja.
Krémhez: 4 csomag vanília ízű pudingpor, 8 evőkanál cukor, 4 dl narancslé, 2 narancs reszelt héja, 8 dl tej, 6 dl Hulala tejszín.
Kenéséhez: 3-4 evőkanál narancslekvár vagy sárgabarack lekvár, 1 dl narancslé.
Díszítéshez: karikára vágott narancs negyedekre szeletelve, csokidísz.
Elkészítése:
3 tojásfehérjét kemény habbá verünk apránként adagolva 11 dkg kristálycukorral, majd belereszelünk 1 narancs héját, belekeverjük a 2 vaníliás pudingporral elkevert 1 kk. sütőport.
30x38 cm-es, vagy hasonló méretű tepsibe öntjük a masszát, majd 170 fokra előmelegített sütőben néhány perc alatt megsütjük. Ugyanígy készítjük el a másik piskótalapot is. A lekvárt felforraljuk a narancslével.
A krémhez a pudingport csomómentesre keverjük a cukorral és a narancslével. A tejjel lassan felöntjük, hozzákeverjük a narancshéjat, majd sűrűre főzzük. Állandó keverés mellett kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük és a hideg krémet kanalanként hozzáadjuk.
Az egyik piskótalapot egy mélyebb tepsibe tesszük, megkenjük a hígított lekvárral, majd a krém 3/4 részét rákenjük. A másik piskóta lapot is lekenjük lekvárral, majd a lekváros felületével lefelé ráhelyezzük a krémre. A piskóta tetejét ismét megkenjük lekvárral, majd befedjük a maradék krémmel. Hűtőben kicsit dermedni hagyjuk. Kockákra szeleteljük, majd a narancscikkekkel és csoki díszekkel kirakva tálaljuk.
Megjegyzés:
Ez a recept adta a Narancskrémes torta receptjének az ötletét.
Piskótához: 6 tojás, 4 csomag vaníliás pudingpor, 22 dkg kristálycukor, 2 kávéskanál sütőpor, 2 narancs reszelt héja.
Krémhez: 4 csomag vanília ízű pudingpor, 8 evőkanál cukor, 4 dl narancslé, 2 narancs reszelt héja, 8 dl tej, 6 dl Hulala tejszín.
Kenéséhez: 3-4 evőkanál narancslekvár vagy sárgabarack lekvár, 1 dl narancslé.
Díszítéshez: karikára vágott narancs negyedekre szeletelve, csokidísz.
Elkészítése:
3 tojásfehérjét kemény habbá verünk apránként adagolva 11 dkg kristálycukorral, majd belereszelünk 1 narancs héját, belekeverjük a 2 vaníliás pudingporral elkevert 1 kk. sütőport.
30x38 cm-es, vagy hasonló méretű tepsibe öntjük a masszát, majd 170 fokra előmelegített sütőben néhány perc alatt megsütjük. Ugyanígy készítjük el a másik piskótalapot is. A lekvárt felforraljuk a narancslével.
A krémhez a pudingport csomómentesre keverjük a cukorral és a narancslével. A tejjel lassan felöntjük, hozzákeverjük a narancshéjat, majd sűrűre főzzük. Állandó keverés mellett kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük és a hideg krémet kanalanként hozzáadjuk.
Az egyik piskótalapot egy mélyebb tepsibe tesszük, megkenjük a hígított lekvárral, majd a krém 3/4 részét rákenjük. A másik piskóta lapot is lekenjük lekvárral, majd a lekváros felületével lefelé ráhelyezzük a krémre. A piskóta tetejét ismét megkenjük lekvárral, majd befedjük a maradék krémmel. Hűtőben kicsit dermedni hagyjuk. Kockákra szeleteljük, majd a narancscikkekkel és csoki díszekkel kirakva tálaljuk.
Megjegyzés:
Ez a recept adta a Narancskrémes torta receptjének az ötletét.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése