Hozzávalók:
20 dkg Rama margarin, 15 dkg kristálycukor, csipetnyi só, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 4 tojás, 20 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék, 10 szem aszalt szilva apróra vágva, 10 szem aszalt sárgabarack szintén apróra vágva, kandírozott narancshéj, 10 dkg fehér csokoládé apróra törve, körülbelül 1 evőkanál mazsola, 2 evőkanál kókuszreszelék, 10 dkg marcipán szintén apró kockákra vágva, valamint, amit csak otthon találunk a spájzban ( dió, mogyoró, stb. ).
Tetejére: torta csokoládé, csokiforgács.
Elkészítése:
A margarint szobahőmérsékletűre puhítjuk, majd habosra keverjük a cukorral, a vaníliával, a csipetnyi sóval és a citromhéjjal. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
Ezután adjuk hozzá a lisztbe belekevert sütőport és a többi hozzávalókat, fűszereket.
A tésztát vajjal kikent, morzsával kiszórt őzgerincformába öntjük, ezt követően a 200 fokosra előmelegített sütőben körülbelül 60 percig sütjük.
A formában hagyjuk pihenni nagyjából 20 percig, végül kiborítjuk és olvasztott torta csokoládéval megkenjük.
Megjegyzés:
Nekem sok lett az őzgerincformába, így még muffinokat is tudtam sütni belőle.
20 dkg Rama margarin, 15 dkg kristálycukor, csipetnyi só, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 4 tojás, 20 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék, 10 szem aszalt szilva apróra vágva, 10 szem aszalt sárgabarack szintén apróra vágva, kandírozott narancshéj, 10 dkg fehér csokoládé apróra törve, körülbelül 1 evőkanál mazsola, 2 evőkanál kókuszreszelék, 10 dkg marcipán szintén apró kockákra vágva, valamint, amit csak otthon találunk a spájzban ( dió, mogyoró, stb. ).
Tetejére: torta csokoládé, csokiforgács.
Elkészítése:
A margarint szobahőmérsékletűre puhítjuk, majd habosra keverjük a cukorral, a vaníliával, a csipetnyi sóval és a citromhéjjal. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
Ezután adjuk hozzá a lisztbe belekevert sütőport és a többi hozzávalókat, fűszereket.
A tésztát vajjal kikent, morzsával kiszórt őzgerincformába öntjük, ezt követően a 200 fokosra előmelegített sütőben körülbelül 60 percig sütjük.
A formában hagyjuk pihenni nagyjából 20 percig, végül kiborítjuk és olvasztott torta csokoládéval megkenjük.
Megjegyzés:
Nekem sok lett az őzgerincformába, így még muffinokat is tudtam sütni belőle.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése