Hozzávalók:
Piskótához: 6 tojás, 22 dkg kristálycukor, 2 narancs reszelt héja, 4 csomag vaníliás pudingpor, 2 kávéskanál sütőpor.
Krémhez: 4 csomag vanília ízű pudingpor, 8 evőkanál cukor, 4 dl narancslé, 8 dl tej, 2 narancs reszelt héja, 6 dl Hulala tejszín.
Díszítéshez: csokidísz, ostyalapok, mogyorókrémes roletti.
Elkészítése:
Először a piskótához 6 tojásfehérjét kemény habbá verünk apránként adagolva a kristálycukorral, majd belereszeljük a narancs héját, belekeverjük a vaníliás pudingporral elkevert sütőport.
Nagy kerek tortaformába öntjük a masszát, ezt követően 170 fokra előmelegített sütőben néhány perc alatt megsütjük, kihűlés után keresztbe kettévágjuk.
A krémhez a pudingport csomómentesre keverjük a cukorral és a narancslével. A tejjel lassan felöntjük, hozzákeverjük a narancshéjat, ezután sűrűre főzzük. Állandó keverés mellett kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük és a hideg krémet kanalanként hozzáadjuk.
Az egyik piskótalapot visszatesszük a tortaformába, majd a krém 3/4 részét rákenjük. A másik piskóta lapot ráhelyezzük a krémre, utána befedjük a maradék krémmel, csillagcsöves tortadíszítővel körbe rajzoljuk a tetejét.
Hűtőben kicsit dermedni hagyjuk, végül az oldalát beszórjuk kekszmorzsával, a tetejét díszítjük csokivirágokkal, ostyalapokkal, rolettivel.
Megjegyzés:
Az ötletet a Karácsonyi narancsos tejszínes szelet adta.
Piskótához: 6 tojás, 22 dkg kristálycukor, 2 narancs reszelt héja, 4 csomag vaníliás pudingpor, 2 kávéskanál sütőpor.
Krémhez: 4 csomag vanília ízű pudingpor, 8 evőkanál cukor, 4 dl narancslé, 8 dl tej, 2 narancs reszelt héja, 6 dl Hulala tejszín.
Díszítéshez: csokidísz, ostyalapok, mogyorókrémes roletti.
Elkészítése:
Először a piskótához 6 tojásfehérjét kemény habbá verünk apránként adagolva a kristálycukorral, majd belereszeljük a narancs héját, belekeverjük a vaníliás pudingporral elkevert sütőport.
Nagy kerek tortaformába öntjük a masszát, ezt követően 170 fokra előmelegített sütőben néhány perc alatt megsütjük, kihűlés után keresztbe kettévágjuk.
A krémhez a pudingport csomómentesre keverjük a cukorral és a narancslével. A tejjel lassan felöntjük, hozzákeverjük a narancshéjat, ezután sűrűre főzzük. Állandó keverés mellett kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük és a hideg krémet kanalanként hozzáadjuk.
Az egyik piskótalapot visszatesszük a tortaformába, majd a krém 3/4 részét rákenjük. A másik piskóta lapot ráhelyezzük a krémre, utána befedjük a maradék krémmel, csillagcsöves tortadíszítővel körbe rajzoljuk a tetejét.
Hűtőben kicsit dermedni hagyjuk, végül az oldalát beszórjuk kekszmorzsával, a tetejét díszítjük csokivirágokkal, ostyalapokkal, rolettivel.
Megjegyzés:
Az ötletet a Karácsonyi narancsos tejszínes szelet adta.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése