Hozzávalók:
Tésztalaphoz: 10 dkg darált dió vagy dejó, 10 dkg darált keksz, 6 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg olvasztott vaj, 1 - 1,5 dl tej.
Joghurtos masszához: 2 nagy pohár joghurt, 1 kis pohár tejföl, 8 evőkanál méz vagy porcukor, 5 dkg Horváth Rozi étkezési zselatinpor, 1 dl víz, ízlés szerint gyümölcs.
Elkészítése:
A tésztalaphoz szükséges hozzávalókat összekeverjük, jól összegyúrjuk, majd a tortaformába elsimítjuk.
Egy tálban összekeverjük a joghurtot, tejfölt és a mézet. Ezt követően a zselatinport 1 dl vízben megolvasztjuk és hozzáadjuk a joghurtos masszához.
A végén az egészet ráöntjük a tortaalapra és ízlés szerint gyümölcsökkel díszítjük.
A hűtőbe helyezzük legalább egy órára, amíg meg nem dermed.
Tésztalaphoz: 10 dkg darált dió vagy dejó, 10 dkg darált keksz, 6 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg olvasztott vaj, 1 - 1,5 dl tej.
Joghurtos masszához: 2 nagy pohár joghurt, 1 kis pohár tejföl, 8 evőkanál méz vagy porcukor, 5 dkg Horváth Rozi étkezési zselatinpor, 1 dl víz, ízlés szerint gyümölcs.
Elkészítése:
A tésztalaphoz szükséges hozzávalókat összekeverjük, jól összegyúrjuk, majd a tortaformába elsimítjuk.
Egy tálban összekeverjük a joghurtot, tejfölt és a mézet. Ezt követően a zselatinport 1 dl vízben megolvasztjuk és hozzáadjuk a joghurtos masszához.
A végén az egészet ráöntjük a tortaalapra és ízlés szerint gyümölcsökkel díszítjük.
A hűtőbe helyezzük legalább egy órára, amíg meg nem dermed.
2 megjegyzés:
Szia Angéla!
Elnézésedet kérem, de csak most vettem észre a kommentedet a blogomba. Nagyon röstellem magamat érte.:(
Természetesen kiteheted a receptet a blogodba, és nagyon örülök neki, hogy neked is ízlett a bodzás muffin.
Nagyon finomakat sütsz te is, és én is benézek hozzád (pl. már ma is jártam itt)
További jó sütést-főzést!!:)
Szia Gizi!
Természetesen nem történt semmi, nem kell emiatt :( -kodnod.
Köszönöm szépen az engedélyt, valószínűleg még a héten kikerül, és örülök, hogy tetszenek a sütik.
Én is további jó sütés-főzést kívánok!! :)
Megjegyzés küldése