Capuccinó habos szelet

2010. jún. 22. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Capuccinó habos szelet, kevert tésztás sütemény, kakaós piskótával, capuccinós krémmel, kakaóporral megszórva.
Capuccinó habos szelet
Hozzávalók:
Piskótához: 3 tojás, 11 dkg kristálycukor, 2 csomag kakaós pudingpor.
Krémhez: 5 dl Hulala tejszín, 10 dkg capuccinó por, 2 dl tejföl, 20 gramm zselatinpor, ízlés szerinti porcukor ( én 3 evőkanál porcukrot asználtam ).


Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, egy kisebb pecsenyesütő tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tojásfehérjét felverjük apránként adagolva a cukorral, majd belekeverjük a tojássárgáját és a pudingport, ezt követően beleöntjük a tepsibe, néhány perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük, és teljesen kihűtjük.
A zselatint 1,5 dl vízben feloldjuk, felmelegítjük, langyosra hűtjük, majd összekeverjük a tejföllel. A tejszínt felverjük kemény habbá, belekeverjük a capuccinó port és a cukrot, utána összekeverjük a zselatinos tejföllel.
A piskótát visszatesszük a tepsibe, megkenjük a krémmel, hűtőbe tesszük több órára, hogy teljesen megkeményedjen a krém.
Tálalás előtt megszórjuk kakaóporral és csokidísszel díszíthetjük.



Megjegyzés:
Forróvízbe mártott késsel szeleteljük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel