Mozart fagyi

2010. okt. 10. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Mozart fagyi, étcsokoládés mandula aromás fagylalt, mézes kakaós csokis szósszal.
Mozart fagyi
Hozzávalók ( 2 literhez ) :
4 friss tojás, 20 dkg cukor, 1 csipet só, 4 dl tejszín, 3 kávéskanál mandula aroma, 70 g étcsokoládé.
Csokiszószhoz: 2,5 dl víz, 150 g cukor, 150 g méz vagy golden syrup, 75 g kakaó, 55 g étcsokoládé.


Elkészítése:
A tojássárgákat gőz fölött a cukor felével fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét egy csipet sóval és a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd a tejszínt is habbá verjük.
Mindent óvatosan összekeverünk, közben ízesítjük a mandula aromával ( ajánlott megkóstolni ).
Ezután a csokoládéból egy zöldséghámozó segítségével kis forgácsokat vágunk, ezt is belekeverjük.
A csokiszószhoz a vizet, a cukrot, a mézet és a kakaót csomómentesre keverjük, utána feltesszük forrni.
Alacsony hőfokon forraljuk úgy 10 percig, majd levesszük a tűzről és belekeverjük az apróra vágott csokit. Addig keverjük, amíg el nem olvad, ezt követően hagyjuk kihűlni.
Egy dobozba kezdjük rétegezni a habot és a csokiszószt. Egy kanálnyi hab, közepére egy kanálnyi szósz, mintha zebrás sütit sütnénk. Az eredmény az lesz, hogy a fagyink alján lesz egy jó adag csokiszósz és a fagyi csíkos lesz.
Természetesen nem muszáj bajlódni ezzel, csíkok ide vagy oda, ez ugyanolyan finom lesz.



Megjegyzés:
Én ugyanígy rétegezve a szilikonos minikuglóf sütőbe raktam.

Forrás: Kiskanál - Mozart fagyi


virág formájú fagylalt
virág formájú fagylalt

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel