Színes karácsonyi torta

2011. jan. 15. | 1 megjegyzés | Címkék: , ,
Színes karácsonyi torta, csokoládés, puncsos és vanília pudingos tésztával,  csokoládékrémmel.
Színes karácsonyi torta
Hozzávalók:
Tésztákhoz ( 4 darabhoz ): 12 db tojás, 44 dkg kristálycukor, 2 csomag vaníliás pudingpor, 2 csomag csokoládés pudingpor, 2 csomag puncs pudingpor, 4 kávéskanál sütőpor, 2 csomag vaníliás pudingpor, zöld ételfesték.
Krémhez: 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 2 csomag csokoládés pudingpor, 5 dl tej.
Tetejére: Dr. Oetker cukormáz, csokidíszek.


Elkészítése:
Legelőször, 3 tojásfehérjét kemény habbá verünk apránként adagolva 11 dkg kristálycukorral, majd belekeverjük a tojássárgáját, valamint a 2 csomag vaníliás pudingporral elkevert 1 kávéskanál sütőport.
Ezt követően egy 24 cm -es tortaformában kisütjük.
Ugyanígy készítjük el a csokis, és a puncs pudingporral is. Az utolsó lap tésztájába belekeverjük a zöld ételfestéket, utána azt is megsütjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni a lapokat, utána mindegyiket keresztbe elvágjuk, így két tortára való piskótát kapunk.
Én csak az egyiket készítettem el, így a krém adagja is csak egy tortára való adag. A másik tortára való lapokat zacskóba tettem és lefagyasztottam, így legközelebb csak a krémet kell elkészíteni.
A krémhez a vajat habosra keverjük. A pudingport a tejjel csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük, hideg vízbe állítva állandó kevergetés mellett kihűtjük.
Összekeverjük a vajkrémet a pudinggal, utána megtöltjük a lapokat tetszés szerinti sorrendben. Az oldalára is hagyunk krémet, ezt követően beszórjuk a darált keksszel.
A tetejére elkészítjük a cukormázat a tasakon lévő utasítás szerint és végezetül csokidíszekkel díszítjük.



Megjegyzés:
A félreértések elkerülése végett, az utolsó, 4. lapba kell a második 2 csomag vaníliás pudingpor, amihez a zöld ételfesték is kell.


egy színes torta szelet
egy színes torta szelet

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon szép főleg, hogy ilyen színes

Megjegyzés küldése

Fel