Rumos félhold sütemény ( Bözsike - féle )

2011. nov. 28. | 1 megjegyzés | Címkék: ,
Rumos félhold sütemény ( Bözsike-féle ), kevert tésztás, diós, rumos, étcsokoládés sütemény, rumaromás mázzal.
Rumos félhold sütemény ( Bözsike-féle )
Hozzávalók:
Tésztához: 18 dkg ráma, 18 dkg porcukor, fél csomag sütőpor, 18 dkg liszt, 5 tojás, 5 dkg reszelt étcsokoládé, 8 dkg darált dió.
Mázhoz: 20 dkg porcukor, 2 evőkanál rumaroma, 1 evőkanál olaj, 3 evőkanál forróvíz.


Elkészítése:
A rámát a porcukorral habosra keverjük, a sütőporral elkevert lisztet, egyenként belekeverjük az 5 tojássárgáját, majd a csokit és a diót.
Az 5 tojásfehérjét kemény habbá verjük, utána óvatosan összedolgozzuk a fenti masszával. Ezt követően 180 fokon, közepes tepsiben megsütjük.
A máz hozzávalóit gőz felett simára kavarjuk, végül a tetejére simítjuk.

1 megjegyzés:

Roza írta...

Nagyon jó kis süti:)

Megjegyzés küldése

Fel