Hozzávalók:
Tésztához: 4 tojás, 4 evőkanál kristálycukor, 4 evőkanál liszt, 1 csomag vaníliás cukor.
Krémhez: 25 dkkg szobahőmérsékletű vaj, 15 dkg porcukor, 3 evőkanál kakaópor, 1 evőkanál méz, pár csepp csokoládéaroma, meggybefőtt.
Elkészítése:
Egy tálban a tojássárgáját a kristálycukorral felverjük, egy másik tálban pedig a tojásfehérjét verjük habbá.
Ezt követően összeöntjük a felverteket, hozzáadjuk a lisztet és a vaníliás cukrot, majd jól elkeverjük. Előmelegített sütőben 175 fokon 12 - 15 percig sütjük.
A krémhez egy tálba a vajat a porcukorral felverjük, hozzáadjuk a kakaóport, a mézet, és pár csepp aromával összedolgozzuk.
A megsült piskótatésztát nedves kendőre borítjuk és hűlni hagyjuk.
Miután kihűlt, rákenjük a csokis vajas krémet, ízlés szerint egy sor meggyel is megtölthetjük, végül a nedves kendő segítségével óvatosan feltekerjük.
Folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük, és körülbelül 2 - 3 óra múlva fogyasztható.
Tésztához: 4 tojás, 4 evőkanál kristálycukor, 4 evőkanál liszt, 1 csomag vaníliás cukor.
Krémhez: 25 dkkg szobahőmérsékletű vaj, 15 dkg porcukor, 3 evőkanál kakaópor, 1 evőkanál méz, pár csepp csokoládéaroma, meggybefőtt.
Elkészítése:
Egy tálban a tojássárgáját a kristálycukorral felverjük, egy másik tálban pedig a tojásfehérjét verjük habbá.
Ezt követően összeöntjük a felverteket, hozzáadjuk a lisztet és a vaníliás cukrot, majd jól elkeverjük. Előmelegített sütőben 175 fokon 12 - 15 percig sütjük.
A krémhez egy tálba a vajat a porcukorral felverjük, hozzáadjuk a kakaóport, a mézet, és pár csepp aromával összedolgozzuk.
A megsült piskótatésztát nedves kendőre borítjuk és hűlni hagyjuk.
Miután kihűlt, rákenjük a csokis vajas krémet, ízlés szerint egy sor meggyel is megtölthetjük, végül a nedves kendő segítségével óvatosan feltekerjük.
Folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük, és körülbelül 2 - 3 óra múlva fogyasztható.
2 megjegyzés:
Gratulálok a lányodnak, ő sütijei is nyálcsorgatóak. :)
Köszi az Ő nevében is, örül neki, hogy finomnak találod a sütijeit :)
Megjegyzés küldése