Hozzávalók:
Tésztához: 1 db tojás, 18 dkg kristálycukor, 1 dl olvasztott vaj, 2 db narancs, 40 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 25 dkg búzadara, 2 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor.
Tetejére: reszelt csokoládé.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, egy 20 x 30 cm -es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tojást a cukorral és az olvasztott, egészen langyosra hűtött vajjal, valamint a narancsok reszelt héjával habosra verjük egy robotgép segítségével.
A lisztbe belekeverjük a sütőport, a búzadarát, majd a fentiekhez adjuk. A tejet, a kifacsart narancslevet és a vaníliás cukrot összevegyítjük, ezt követően alaposan összedolgozzuk a tojásos masszával.
Beleöntjük a tepsibe, majd körülbelül 20 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk egészen langyosra hűlni, végezetül fehér illetve tejcsoki reszelékkel megszórjuk.
Tésztához: 1 db tojás, 18 dkg kristálycukor, 1 dl olvasztott vaj, 2 db narancs, 40 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 25 dkg búzadara, 2 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor.
Tetejére: reszelt csokoládé.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, egy 20 x 30 cm -es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tojást a cukorral és az olvasztott, egészen langyosra hűtött vajjal, valamint a narancsok reszelt héjával habosra verjük egy robotgép segítségével.
A lisztbe belekeverjük a sütőport, a búzadarát, majd a fentiekhez adjuk. A tejet, a kifacsart narancslevet és a vaníliás cukrot összevegyítjük, ezt követően alaposan összedolgozzuk a tojásos masszával.
Beleöntjük a tepsibe, majd körülbelül 20 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk egészen langyosra hűlni, végezetül fehér illetve tejcsoki reszelékkel megszórjuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése