Hozzávalók:
Tésztához: fél liter tej, fél liter tejszín, 5 dkg kristálycukor, 1 narancs reszelt héja, fél narancs kifacsart leve, 4 tojás, 12 - 15 szelet szikkadt kenyér, nutella.
Tetejére: 2 tojásfehérje, 15 dkg kristálycukor, fél narancs kifacsart leve, fél narancs reszelt héja.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük körülbelül 160 fokosra, egy 20 x 30 cm - es tepsit jó vastagon kivajazunk. A kenyérszeletek héját levágjuk.
A tejet, a tejszínt és a kristálycukrot addig melegítjük, amíg elolvad a cukor. Beletesszük a narancs reszelt héját, valamint a fél narancs kifacsart levét.
Az egész tojásokat egy picit felverjük, kivesszük a cukros tej felét egy tálba, belekeverjük a felvert tojásokat, utána ezt folytonos keverés mellett beleöntjük a maradék cukros tejbe, és egy kicsit sűrűre főzzük.
Egyenként megkenjük nutellával a kenyérszeleteket, majd a megkent felével lefelé fordítva kirakjuk a tepsi alját. Egy-egy kis szelettel kitöltjük a hézagokat is. Erre rálocsoljuk a fele tojásos tejet, ezután ismét jönnek a megkent kenyérszeletek a nutellás felével lefelé. Ezt követően leöntjük a maradék tejjel.
Egy nagyobb tepsibe vizet teszünk, beleállítjuk a kisebb tepsit, majd együtt sütjük-főzzük nagyjából fél óráig.
Közben a 2 tojásfehérjét keményre verjük az apránként adagolt kristálycukorral, beleforgatjuk a reszelt narancshéjat és a narancslevet. Rásimítjuk a pudingunk tetejére és addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a tojáshab.
Kivesszük a vízfürdőből, és végezetül hagyjuk majdnem teljesen kihűlni.
Megjegyzés:
Az ötletet innen kölcsönöztem, Troll a konyhámban - Narancsos nutellás kalácspuding.
Én kalács helyett kenyeret használtam, mert éppen az volt itthon, valamint a tetejére tojáshabot tettem, mert mi imádjuk a sült tojáshabos sütiket.
Tésztához: fél liter tej, fél liter tejszín, 5 dkg kristálycukor, 1 narancs reszelt héja, fél narancs kifacsart leve, 4 tojás, 12 - 15 szelet szikkadt kenyér, nutella.
Tetejére: 2 tojásfehérje, 15 dkg kristálycukor, fél narancs kifacsart leve, fél narancs reszelt héja.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük körülbelül 160 fokosra, egy 20 x 30 cm - es tepsit jó vastagon kivajazunk. A kenyérszeletek héját levágjuk.
A tejet, a tejszínt és a kristálycukrot addig melegítjük, amíg elolvad a cukor. Beletesszük a narancs reszelt héját, valamint a fél narancs kifacsart levét.
Az egész tojásokat egy picit felverjük, kivesszük a cukros tej felét egy tálba, belekeverjük a felvert tojásokat, utána ezt folytonos keverés mellett beleöntjük a maradék cukros tejbe, és egy kicsit sűrűre főzzük.
Egyenként megkenjük nutellával a kenyérszeleteket, majd a megkent felével lefelé fordítva kirakjuk a tepsi alját. Egy-egy kis szelettel kitöltjük a hézagokat is. Erre rálocsoljuk a fele tojásos tejet, ezután ismét jönnek a megkent kenyérszeletek a nutellás felével lefelé. Ezt követően leöntjük a maradék tejjel.
Egy nagyobb tepsibe vizet teszünk, beleállítjuk a kisebb tepsit, majd együtt sütjük-főzzük nagyjából fél óráig.
Közben a 2 tojásfehérjét keményre verjük az apránként adagolt kristálycukorral, beleforgatjuk a reszelt narancshéjat és a narancslevet. Rásimítjuk a pudingunk tetejére és addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a tojáshab.
Kivesszük a vízfürdőből, és végezetül hagyjuk majdnem teljesen kihűlni.
Megjegyzés:
Az ötletet innen kölcsönöztem, Troll a konyhámban - Narancsos nutellás kalácspuding.
Én kalács helyett kenyeret használtam, mert éppen az volt itthon, valamint a tetejére tojáshabot tettem, mert mi imádjuk a sült tojáshabos sütiket.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése