Szezámos és köményes rágcsa

2012. máj. 1. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Szezámos és köményes rágcsa, sós sütemény recept.
Szezámos és köményes rágcsa
Hozzávalók:
25 dkg liszt, 1 teáskanál pirospaprika, 3 kávéskanál só, kevés frissen őrölt bors, 15 dkg vaj, körülbelül 20 dkg füstölt sajt, 2 tojássárgája, 4 evőkanál citromlé, szezámmag, köménymag.


Elkészítése:
A lisztbe belekeverjük a paprikát, a sót valamint a borsot, majd a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojássárgáját és a citromlevet. Folpackba csavarva nagyjából 30 percig hűtőben pihentetjük.
Közben előmelegítjük a sütőt 200 fokra, a tepsiket kibéleljük sütőpapírral.
Kettéosztjuk a tésztát. Az egyiket körülbelül 4 mm vastagra kinyújtjuk, megkenjük tojásfehérjével, megszórjuk szezámmaggal, kiszaggatjuk cakkos szaggatóval, utána 10 perc alatt aranysárgára sütjük.
A másik tésztát ugyanígy kinyújtjuk, megkenjük, köménymaggal megszórjuk, kiszaggatjuk, és végezetül azt is aranysárgára sütjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel