Habos szilvás barackos lepény

Habos szilvás barackos lepény, kevert tésztájú sütemény, tojásfehérje habbal a tetején.
Habos szilvás barackos lepény
Hozzávalók:
Töltelékhez: 6 szem szilva, 4 darab barack, 1 kávéskanál fahéj, 2 kávéskanál porcukor, 1 teáskanál citromlé.
Tésztához: 25 dkg Rama, 15 dkg porcukor, 6 tojás, 20 dkg rétesliszt, 5 dkg kukorica liszt, fél csomag sütőpor, 2 teáskanál rumaroma.
Tetejére: 4 tojásfehérje, 8 evőkanál cukor.


Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy 25 x 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral esetleg alufóliával, vagy kivajazunk, kilisztezünk.

A szilvát és a barackot kimagozzuk, vékony szeletekre vágjuk. A fahéjat összekeverjük a porcukorral, majd rászórjuk a szilvára, a barackot pedig meglocsoljuk a citromlével, hogy ne barnuljon be.

A vajat habosra keverjük a porcukorral, utána egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját. A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük, a réteslisztbe belekeverjük a kukoricalisztet, valamint a sütőport.

A tojásos masszához hozzáadjuk a lisztet, a tojásfehérje habot, illetve a rumaromát. Beleöntjük a tepsibe, ezt követően kirakjuk a tetejét felváltva a gyümölcsökkel, ezután 25 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

Közben a tetejére a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Kivéve a sütőből, rákenjük, majd visszatesszük, 250 fokon körülbelül még 5 percig sütjük, amíg szép arany színű nem lesz. Végezetül teljesen kihűlve szeleteljük.



Megjegyzés:
Ez a recept egy szokványos egyensúly tészta receptje, de én sokalltam a 25 dkg cukrot, így csökkentettem a mennyiséget.
Gyümölcsöt pedig bármilyet használhatunk.
Ez a recept is eredetileg hab nélkül lenne, de így jobban néz ki és finomabb is.


a tészta a gyümölcsökkel kirakva mehet a sütőbe
a tészta a gyümölcsökkel kirakva mehet a sütőbe

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel