Hozzávalók:
4 tojás, 40 dkg kristálycukor, csipetnyi só, 40 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 2 kávéskanál fahéj, 10 dkg étcsokoládé, 20 dkg darabolt dió, 40 dkg reszelt alma.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, egy 25 x 35 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tojások sárgáját habosra keverjük a fele cukorral.
A tojásfehérjéket csipetnyi sóval, és a maradék cukorral kemény habbá verjük.
A lisztbe belekeverjük a sütőport, valamint a fahéjat.
A diót és a csokoládét durvára daraboljuk, majd összekeverjük.
A reszelt almához hozzáadjuk a cukros tojássárgáját, a fele fahéjas lisztet, a fele tojáshabot, és a fele csokoládés diót.
Óvatosan összekeverjük, utána hozzáadjuk a maradékokat is úgy, hogy nagyjából 2 és fél marék csokis diót kihagyunk.
A masszát beleöntjük a tepsibe, a tetejét megszórjuk a diós csokival, és körülbelül 35 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Adag: 28 szelet
Elkészítési idő: 50 perc
4 tojás, 40 dkg kristálycukor, csipetnyi só, 40 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 2 kávéskanál fahéj, 10 dkg étcsokoládé, 20 dkg darabolt dió, 40 dkg reszelt alma.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, egy 25 x 35 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tojások sárgáját habosra keverjük a fele cukorral.
A tojásfehérjéket csipetnyi sóval, és a maradék cukorral kemény habbá verjük.
A lisztbe belekeverjük a sütőport, valamint a fahéjat.
A diót és a csokoládét durvára daraboljuk, majd összekeverjük.
A reszelt almához hozzáadjuk a cukros tojássárgáját, a fele fahéjas lisztet, a fele tojáshabot, és a fele csokoládés diót.
Óvatosan összekeverjük, utána hozzáadjuk a maradékokat is úgy, hogy nagyjából 2 és fél marék csokis diót kihagyunk.
A masszát beleöntjük a tepsibe, a tetejét megszórjuk a diós csokival, és körülbelül 35 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Adag: 28 szelet
Elkészítési idő: 50 perc
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése