Almás pite recept

2012. nov. 19. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Almás pite, rumaromával és reszelt citromhéjjal ízesített tésztából, tölteléke pedig almás sütemény fűszerkeverékkel és zsemlemorzsával.
Almás pite
Hozzávalók:
Tésztához: 50 dkg liszt, 25 dkg sütő margarin, 10 dkg porcukor, 1 csomag sütőpor, 2 csomag vanília, 2 egész tojás, 1 teáskanál rumaroma, fél citrom reszelt héja, 1 evőkanál tejföl.
Töltelékhez: 2 kg alma, 1 csomag almás sütemény fűszerkeverék, 3 evőkanál kristálycukor, 2 - 3 evőkanál zsemlemorzsa.
Tetejére: 1 tojássárgája.


Elkészítése:
Először is, a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, utána a porcukrot összekeverjük a sütőporral és a vaníliával.
A tojásokba belevegyítjük a rumaromát, a citromhéjat, valamint a tejfölt.

A liszt közepébe mélyedést teszünk, beleöntjük a tojásos keveréket, majd tésztává gyúrjuk. Ezt körülbelül 20 percig hűtőbe pihentetjük.
Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra.

A töltelékhez az almákat meghámozzuk, lereszeljük, egy lábasba tesszük, beleszórjuk a fűszerkeveréket, illetve a cukrot, és kicsit megpároljuk.

A tésztát ketté vesszük, az egyiket kinyújtjuk 35 x 25 cm -es téglalappá, ezt követően tepsibe tesszük.
Megszórjuk zsemlemorzsával, ráterítjük az almát, majd befedjük a másik kinyújtott lappal.
A tetejét lekenjük tojássárgájával, megszurkáljuk villával, és 20 perc alatt megsütjük.

Tálaláskor megszórjuk porcukorral.


Adag: 28 szelet
Elkészítési idő: 1 óra

a töltelékhez használt almás sütemény fűszerkeverék
a töltelékhez használt fűszerkeverék

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel