Hozzávalók:
Tésztához: 3 tojás, csipetnyi só, 11 dkg kristálycukor, 1 kávéskanál sütőpor, 2 csomag vaníliás pudingpor, piros ételfesték.
Krémhez: 1 csomag Rákóczi túrós pudingpor, 1 evőkanál zselatinpor, 2 dl Hulala tejszín, körülbelül 1 dl víz, 3 evőkanál kristálycukor, 3 dl tej, fél citrom reszelt héja ( elhagyható ), csokoládéreszelék.
Mázhoz: 1 csomag marcipán ízű cukormáz por, díszítő elemek.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük egy csipetnyi sóval, majd apránként hozzáadagoljuk a kristálycukrot.
A tojások sárgáját óvatosan beleforgatjuk a habba.
Hozzákeverjük a sütőporral elkevert pudingport, utána az ételfestéket is.
Néhány perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Közben leterítünk a konyhapultra egy száraz és egy nedves törlőkendőt, erre borítjuk a kisült piskótát, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és a kendővel együtt feltekerjük.
Amíg hűl a tekercsünk, addig megfőzzük a pudingot, vízfürdőben egészen langyosra kihűtjük.
A zselatinra ráöntjük a vizet, majd a tűzhelyen éppen csak feloldjuk. Ezt is egészen langyosra hűtjük.
A tejszínt felverjük, belekeverjük a pudingot, a zselatint, valamint a csokoládéreszeléket ( reszelt citromhéjat is tehetünk bele ).
Óvatosan kitekerjük a piskótát, megkenjük a krémmel, ezt követően éppen hogy visszatekerjük.
A biztonság kedvéért én egy folpackkal kibélelt őzgerincformába tettem, hogy formásan dermedjen meg.
Jó néhány órára ( egy délutánra ) hűtőbe tesszük.
A mázat az utasításnak megfelelően elkészítjük, ráöntjük a formából kiborított sütinkre.
Tésztához: 3 tojás, csipetnyi só, 11 dkg kristálycukor, 1 kávéskanál sütőpor, 2 csomag vaníliás pudingpor, piros ételfesték.
Krémhez: 1 csomag Rákóczi túrós pudingpor, 1 evőkanál zselatinpor, 2 dl Hulala tejszín, körülbelül 1 dl víz, 3 evőkanál kristálycukor, 3 dl tej, fél citrom reszelt héja ( elhagyható ), csokoládéreszelék.
Mázhoz: 1 csomag marcipán ízű cukormáz por, díszítő elemek.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük egy csipetnyi sóval, majd apránként hozzáadagoljuk a kristálycukrot.
A tojások sárgáját óvatosan beleforgatjuk a habba.
Hozzákeverjük a sütőporral elkevert pudingport, utána az ételfestéket is.
Néhány perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Közben leterítünk a konyhapultra egy száraz és egy nedves törlőkendőt, erre borítjuk a kisült piskótát, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és a kendővel együtt feltekerjük.
Amíg hűl a tekercsünk, addig megfőzzük a pudingot, vízfürdőben egészen langyosra kihűtjük.
A zselatinra ráöntjük a vizet, majd a tűzhelyen éppen csak feloldjuk. Ezt is egészen langyosra hűtjük.
A tejszínt felverjük, belekeverjük a pudingot, a zselatint, valamint a csokoládéreszeléket ( reszelt citromhéjat is tehetünk bele ).
Óvatosan kitekerjük a piskótát, megkenjük a krémmel, ezt követően éppen hogy visszatekerjük.
A biztonság kedvéért én egy folpackkal kibélelt őzgerincformába tettem, hogy formásan dermedjen meg.
Jó néhány órára ( egy délutánra ) hűtőbe tesszük.
A mázat az utasításnak megfelelően elkészítjük, ráöntjük a formából kiborított sütinkre.
5 megjegyzés:
Milyen kis vidám a díszítés! Szép ünnepet kívánok!
Köszi, Neked is boldog karácsonyt kívánok!
Kedves Angéla!
Azt szeretném kérdezni hogy Rákóczi túrós pudingport hol lehet venni? Még nem láttam ilyet :)
Előre is köszi!
Kedves Ors!
Sajnos limitált kiadás lehetett, mert azóta én sem kapok sehol. Coop-os ABC-ben vettem, máshol nem láttam még, pedig nagyon szeretnék venni.
HAAS márkájú.
Ó de kár :(
Azért majd nyitott szemmel járok, hátha :)
Megjegyzés küldése