Húsvéti fahéjas almás muffinok

2013. ápr. 2. | 0 megjegyzés | Címkék: , ,
Húsvéti fahéjas almás muffinok, tejszín ízű pudingporral töltve.
Húsvéti fahéjas almás muffinok
Hozzávalók:
Tésztához: 1 tojás, 15 dkg kristálycukor, 1 csomag vanília, 26 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 teáskanál fahéj, 1 reszelt alma levétől kifacsarva, 125 ml olaj, 250 ml tej.
Pudinghoz: 1 csomag tejszín ízű pudingpor, 4 dl tej, 3 evőkanál cukor.


Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy 24 db -os mini, és egy 12 db -os nagy muffin formát kibélelünk papír kapszlival.

A tésztához a tojást a cukorral, valamint a vaníliával fehéredésig habbá verjük.
A lisztbe belekeverjük a sütőport, és a fahéjat.
A tojásos masszába beleforgatjuk a reszelt almát, az olajat, a tejet illetve a lisztes keveréket.

Minden formát megtöltünk a 3/4 részig masszával, majd körülbelül 15 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

Közben elkészítjük a pudingot is, kihűtjük, utána megtöltjük a tortadíszítő segítségével a muffinokat.
Végezetül húsvéti díszekkel, és marcipánnal díszítjük.


ezzel a tortadíszítővel töltjük meg a muffinokat
Tortadíszítő

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel