Hozzávalók:
Tésztához: 2 darab tojás, 12 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 dl tejföl, 1 dl olaj, 1 citrom reszelt héja, 20 dkg liszt, 1 csomag sütőpor.
Pudinghoz: 1 csomag Rákóczi túrós pudingpor, 2 evőkanál kristálycukor, 3 dl tej, 1 nagy citrom reszelt héja és leve.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 175 fokra, egy 12 darabos muffin tepsit pedig kibélelünk papírkapszlival.
A tésztához a két egész tojást habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, utána tovább keverjük a tejföllel és az olajjal.
Ezt követően hozzáadjuk a citrom héját, valamint beleszitáljuk a sütőporos lisztet.
Muffin formába kanalazzuk, majd az előmelegített sütőben, 175 fokon, 15 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
A pudinghoz a pudingport összekeverjük a kristálycukorral, a tejjel, illetve a citrom levével és reszelt héjával, ezután sűrűre főzzük, és teljesen kihűtjük.
Miután kihűltek a sütik, muffin töltővel megtöltjük, hagyunk a tetejére is, végül tetszés szerint díszítjük.
Tésztához: 2 darab tojás, 12 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 dl tejföl, 1 dl olaj, 1 citrom reszelt héja, 20 dkg liszt, 1 csomag sütőpor.
Pudinghoz: 1 csomag Rákóczi túrós pudingpor, 2 evőkanál kristálycukor, 3 dl tej, 1 nagy citrom reszelt héja és leve.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 175 fokra, egy 12 darabos muffin tepsit pedig kibélelünk papírkapszlival.
A tésztához a két egész tojást habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, utána tovább keverjük a tejföllel és az olajjal.
Ezt követően hozzáadjuk a citrom héját, valamint beleszitáljuk a sütőporos lisztet.
Muffin formába kanalazzuk, majd az előmelegített sütőben, 175 fokon, 15 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
A pudinghoz a pudingport összekeverjük a kristálycukorral, a tejjel, illetve a citrom levével és reszelt héjával, ezután sűrűre főzzük, és teljesen kihűtjük.
Miután kihűltek a sütik, muffin töltővel megtöltjük, hagyunk a tetejére is, végül tetszés szerint díszítjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése