Hozzávalók:
Tésztához: 20 dkg puha margarin, 15 dkg porcukor, 4 db tojás, 20 dkg liszt, 30 dkg darált dió vagy dejó, 1 teáskanál fahéj, 7 dl tejszín.
Krémhez: 1 csomag Dr. Oetker csokoládés tortakrém, 4 dl hideg tej.
Elkészítése:
A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd egyesével hozzákeverjük a tojásokat, a lisztbe belekeverjük a darált diót, és a fahéjat.
A tojásos margarinba beleforgatjuk a lisztes keveréket, valamint a tejszínt.
Az első gofrinál egy leheletnyit megolajozzuk az előmelegített gofrisütőt.
A közepére egy közepes méretű levesszedő kanálnyi tésztát teszünk, (amit nem kell szétkenni), majd szép pirosra sütjük.
A krémhez a port egy magas falú edénybe tesszük, csomómentesre keverjük a tejjel, utána 2 - 3 percig robotgéppel felhabosítjuk, és ezzel a krémmel megtöltjük a teljesen kihűlt gofrikat.
Adag: 18 darab
Megjegyzés:
Ez a tészta nem egy hagyományos gofri tészta, sokkal sűrűbb az állaga, szinte olyan, mint egy hígabb kevert tésztáé, viszont nagyon finom.
Tésztához: 20 dkg puha margarin, 15 dkg porcukor, 4 db tojás, 20 dkg liszt, 30 dkg darált dió vagy dejó, 1 teáskanál fahéj, 7 dl tejszín.
Krémhez: 1 csomag Dr. Oetker csokoládés tortakrém, 4 dl hideg tej.
Elkészítése:
A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd egyesével hozzákeverjük a tojásokat, a lisztbe belekeverjük a darált diót, és a fahéjat.
A tojásos margarinba beleforgatjuk a lisztes keveréket, valamint a tejszínt.
Az első gofrinál egy leheletnyit megolajozzuk az előmelegített gofrisütőt.
A közepére egy közepes méretű levesszedő kanálnyi tésztát teszünk, (amit nem kell szétkenni), majd szép pirosra sütjük.
A krémhez a port egy magas falú edénybe tesszük, csomómentesre keverjük a tejjel, utána 2 - 3 percig robotgéppel felhabosítjuk, és ezzel a krémmel megtöltjük a teljesen kihűlt gofrikat.
Adag: 18 darab
Megjegyzés:
Ez a tészta nem egy hagyományos gofri tészta, sokkal sűrűbb az állaga, szinte olyan, mint egy hígabb kevert tésztáé, viszont nagyon finom.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése