Hozzávalók:
15 dkg mazsola, 2 teáskanál rumaroma, 40 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 teáskanál őrölt fahéj, 20 dkg porcukor, 2 csomag vanília, 4 db tojás, 30 dkg olvasztott vaj, 20 dkg apróra darabolt étcsokoládé vagy csokicsepp.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsit pedig kibéleljük sütőpapírral.
A mazsolát beáztatjuk kevés vízzel elkevert rumaromába.
Egy keverőtálba beleöntjük a lisztet, összekeverjük a sütőporral, a fahéjjal, a porcukorral, valamint a vaníliával.
Ezt követően beleütjük a tojásokat, hozzáöntjük a kihűlt, olvasztott vajat, majd a robotgép dagasztó spiráljával összekeverjük.
Beleszórjuk a lecsöpögtetett mazsolát és a csokoládét, utána jó alaposan összekeverjük.
Fagyis kanállal gombócokat teszünk a tepsibe legalább 2 - 3 ujjnyira egymástól, végül 15 perc alatt megsütjük.
Szép nagy "amerikai" kekszek lesznek belőle.
Adag: 26 db
Elkészítési idő: 40 perc
15 dkg mazsola, 2 teáskanál rumaroma, 40 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 teáskanál őrölt fahéj, 20 dkg porcukor, 2 csomag vanília, 4 db tojás, 30 dkg olvasztott vaj, 20 dkg apróra darabolt étcsokoládé vagy csokicsepp.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsit pedig kibéleljük sütőpapírral.
A mazsolát beáztatjuk kevés vízzel elkevert rumaromába.
Egy keverőtálba beleöntjük a lisztet, összekeverjük a sütőporral, a fahéjjal, a porcukorral, valamint a vaníliával.
Ezt követően beleütjük a tojásokat, hozzáöntjük a kihűlt, olvasztott vajat, majd a robotgép dagasztó spiráljával összekeverjük.
Beleszórjuk a lecsöpögtetett mazsolát és a csokoládét, utána jó alaposan összekeverjük.
Fagyis kanállal gombócokat teszünk a tepsibe legalább 2 - 3 ujjnyira egymástól, végül 15 perc alatt megsütjük.
Szép nagy "amerikai" kekszek lesznek belőle.
Adag: 26 db
Elkészítési idő: 40 perc
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése