Hozzávalók:
Sárga piskótához: 2 db tojás, 2 evőkanál kristálycukor, 2 evőkanál liszt, késhegynyi sütőpor.
Kakaós piskótához: 2 db tojás, 2 evőkanál kristálycukor, 2 evőkanál liszt, késhegynyi sütőpor, 1 evőkanál kakaópor.
Csokoládés pudinghoz: 2 csomag csokoládés pudingpor, 4 evőkanál kristálycukor, 7,5 dl tej.
Vaníliás pudinghoz: 2 csomag vaníliás pudingpor, 4 evőkanál kristálycukor, 7,5 dl tej.
Kókuszos pudinghoz: 3 csomag kókuszos pudingpor, 6 evőkanál kristálycukor, 8 dl tej.
Valamint még: fél üveg rumaromába áztatott magozott meggy, 2 csomag mogyorókrémmel töltött ostya szivarka.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, egy szögletes kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük.
A sárga piskótához a tojások sárgáját kikeverjük a kristálycukorral, a tojásfehérjéket pedig felverjük kemény habbá.
A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd óvatosan a tojássárgájába forgatjuk a habot és a lisztet is.
Néhány perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Ugyanígy elkészítjük a kakaós piskótát, csak a kakaóport is belekeverjük a lisztbe.
A rumaromába áztatott magozott meggyet lecsöpögtetjük.
A csokoládés pudingporba belekeverjük a kristálycukrot, utána csomómentesre keverjük a tejjel, és sűrűre főzzük.
Ugyanígy elkészítjük a többi pudingot is.
A kihűlt sárga piskótát beletesszük a tortaforma aljába, még forrón ráöntjük a csokis pudingot, kirakjuk a rumaromába áztatott meggyel, majd ráöntjük a vaníliás pudingot, erre kerül a kakaós piskóta, végül befedjük a kókuszos pudinggal.
Másnapig hűtőbe tesszük, díszítésként pedig az oldalát kirakhatjuk az ostya szivarkákkal, amiket szalaggal összefogunk.
Sárga piskótához: 2 db tojás, 2 evőkanál kristálycukor, 2 evőkanál liszt, késhegynyi sütőpor.
Kakaós piskótához: 2 db tojás, 2 evőkanál kristálycukor, 2 evőkanál liszt, késhegynyi sütőpor, 1 evőkanál kakaópor.
Csokoládés pudinghoz: 2 csomag csokoládés pudingpor, 4 evőkanál kristálycukor, 7,5 dl tej.
Vaníliás pudinghoz: 2 csomag vaníliás pudingpor, 4 evőkanál kristálycukor, 7,5 dl tej.
Kókuszos pudinghoz: 3 csomag kókuszos pudingpor, 6 evőkanál kristálycukor, 8 dl tej.
Valamint még: fél üveg rumaromába áztatott magozott meggy, 2 csomag mogyorókrémmel töltött ostya szivarka.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, egy szögletes kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük.
A sárga piskótához a tojások sárgáját kikeverjük a kristálycukorral, a tojásfehérjéket pedig felverjük kemény habbá.
A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd óvatosan a tojássárgájába forgatjuk a habot és a lisztet is.
Néhány perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Ugyanígy elkészítjük a kakaós piskótát, csak a kakaóport is belekeverjük a lisztbe.
A rumaromába áztatott magozott meggyet lecsöpögtetjük.
A csokoládés pudingporba belekeverjük a kristálycukrot, utána csomómentesre keverjük a tejjel, és sűrűre főzzük.
Ugyanígy elkészítjük a többi pudingot is.
A kihűlt sárga piskótát beletesszük a tortaforma aljába, még forrón ráöntjük a csokis pudingot, kirakjuk a rumaromába áztatott meggyel, majd ráöntjük a vaníliás pudingot, erre kerül a kakaós piskóta, végül befedjük a kókuszos pudinggal.
Másnapig hűtőbe tesszük, díszítésként pedig az oldalát kirakhatjuk az ostya szivarkákkal, amiket szalaggal összefogunk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése