Hozzávalók:
25 dkg tehéntúró, 2 dl tejföl, 6 db tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 10 evőkanál kristálycukor, 6 púpos evőkanál búzadara, fél teáskanál szódabikarbóna, 1 citrom reszelt héja, csipetnyi só, fél üveg magozott meggy.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy körülbelül 20x30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A túrót elkeverjük a tejföllel, majd hozzáadjuk a 6 tojássárgáját, a vaníliás cukrot, a kristálycukor felét, a búzadarával elkevert szódabikarbónát, és a reszelt citromhéjat.
A tojásfehérjéket csipetnyi sóval, valamint a maradék kristálycukorral apránként adagolva kemény habbá verjük, utána pedig óvatosan a túrós masszához keverjük.
A tésztát egy tepsibe öntjük, a tetejét megszórjuk magvalt meggyel, 180 fokos sütőben, 30 perc alatt megsütjük - tűpróbával ellenőrizzük -, szeletelés előtt még porcukorral megszórjuk a tetejét.
Megjegyzés:
A recept alapötletét, RECEPTEK nem csak ínyenceknek: Villámgyors túrósszelet receptje adta.
25 dkg tehéntúró, 2 dl tejföl, 6 db tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 10 evőkanál kristálycukor, 6 púpos evőkanál búzadara, fél teáskanál szódabikarbóna, 1 citrom reszelt héja, csipetnyi só, fél üveg magozott meggy.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy körülbelül 20x30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A túrót elkeverjük a tejföllel, majd hozzáadjuk a 6 tojássárgáját, a vaníliás cukrot, a kristálycukor felét, a búzadarával elkevert szódabikarbónát, és a reszelt citromhéjat.
A tojásfehérjéket csipetnyi sóval, valamint a maradék kristálycukorral apránként adagolva kemény habbá verjük, utána pedig óvatosan a túrós masszához keverjük.
A tésztát egy tepsibe öntjük, a tetejét megszórjuk magvalt meggyel, 180 fokos sütőben, 30 perc alatt megsütjük - tűpróbával ellenőrizzük -, szeletelés előtt még porcukorral megszórjuk a tetejét.
Megjegyzés:
A recept alapötletét, RECEPTEK nem csak ínyenceknek: Villámgyors túrósszelet receptje adta.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése