Hozzávalók:
Tésztához: 15 dkg sárgarépa, 10 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 csipet só, 1 teáskanál őrölt fahéj, 2 tojás, 13 dkg cukor, 0.7 dl napraforgó olaj.
Pudinghoz: 2 csomag vaníliás pudingpor, 6 evőkanál kristálycukor, 7 dl tej, narancssárga ételfesték.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a muffin formákat kibéleljük papaírkapszlival.
A tésztához a répát megtisztítjuk és lereszeljük.
A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat egy tálban összekeverjük.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd lassan belecsorgatjuk az olajat.
Ezt követően beleöntjük a lisztes keveréket, simára keverjük, és hozzáadjuk a reszelt répát is.
A masszát egy fagyis kanállal egyenlően elosztjuk a formákba, utána előmelegített sütőben körülbelül 15 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Amíg hűlnek a muffinok, elkészítjük a pudingot.
A pudingport összekeverjük a kristálycukorral, valamint a tejjel, majd sűrűre főzzük, langyosra hűtjük, és ételfestékkel színezzük.
Legvégül pedig, csillagcsöves habzsákba téve a muffinok tetejére teszünk belőle, és tetszőleges díszekkel díszítjük őket.
Tésztához: 15 dkg sárgarépa, 10 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 csipet só, 1 teáskanál őrölt fahéj, 2 tojás, 13 dkg cukor, 0.7 dl napraforgó olaj.
Pudinghoz: 2 csomag vaníliás pudingpor, 6 evőkanál kristálycukor, 7 dl tej, narancssárga ételfesték.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a muffin formákat kibéleljük papaírkapszlival.
A tésztához a répát megtisztítjuk és lereszeljük.
A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat egy tálban összekeverjük.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd lassan belecsorgatjuk az olajat.
Ezt követően beleöntjük a lisztes keveréket, simára keverjük, és hozzáadjuk a reszelt répát is.
A masszát egy fagyis kanállal egyenlően elosztjuk a formákba, utána előmelegített sütőben körülbelül 15 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Amíg hűlnek a muffinok, elkészítjük a pudingot.
A pudingport összekeverjük a kristálycukorral, valamint a tejjel, majd sűrűre főzzük, langyosra hűtjük, és ételfestékkel színezzük.
Legvégül pedig, csillagcsöves habzsákba téve a muffinok tetejére teszünk belőle, és tetszőleges díszekkel díszítjük őket.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése