Rizsfelfújt eperöntettel és eperhabbal

2014. máj. 27. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Rizsfelfújt, más néven rizskoch, házi készítésű eperöntettel és eperhabbal.
Rizsfelfújt eperöntettel eperhabbal
Hozzávalók:
Rizskochhoz: 1 liter tej, 2 dl víz, 40 dkg rizs, 10 dkg Rama margarin, 10 dkg kristálycukor, 2 csomag vaníliás cukor, 5 tojás, csipetnyi só, 1 citrom reszelt héja.
Eperöntethez: 20 dkg eper, 3 evőkanál kristálycukor.
Eperhabhoz: 2 tojásfehérje, csipetnyi só, 6 evőkanál kristálycukor, 10 evőkanál eperöntet.


Elkészítése:
A tejet, a vizet, valamint a rizst jól összekeverjük, félig megfőzzük, majd fedővel letakarjuk, és a gőzben teljesen megpuhítjuk.
A margarint a kristálycukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, illetve a citrom reszelt héját is, és tovább keverjük.
A tojásfehérjékbe beleszórjuk a csipetnyi sót, majd kemény habbá verjük.
A puha rizsbe belekeverjük a habosított vajat, valamint óvatosan a kemény habbá vert tojásfehérjét is.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Egy alaposan kivajazott 20x30 cm-es pecsenyesütő tepsibe tesszük a masszát, majd 40 perc alatt szép pirosra sütjük.

Az eperöntethez, az epret a kristálycukorral egy botmixer segítségével pépesítjük, a rizsfelfújtat kockára vágjuk, végül pedig leöntjük vele.

Az eperhabhoz, a jól lehűtött tojásfehérjéket csipetnyi sóval elkezdjük felverni, apránként hozzáadjuk a kristálycukort, majd kemény habot verünk belőle.
Szintén kanalanként hozzáadjuk a 10 evőkanál eperöntetet, ezzel is egy kicsit felverjük, és hűtőben jól lehűtjük.


Adag: 4 főre
Elkészítési idő: 50 perc

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel