Hozzávalók:
25 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 csipet só, 2 púpos evőkanál kakaópor, 20 dkg csokoládé, 15 dkg margarin, 10 dkg kristálycukor, 1 nagy tojás.
Elkészítése:
Először is, a sütőt előmelegítjük 180 fokra, és 2 tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A lisztben elkeverjük a sütőport, a sót, a kakaóport, valamint a feldarabolt csokoládét.
Egy másik tálban a nagyon puha margarint habosra keverjük a kristálycukorral, majd beleütjük az egész tojás, így keverjük tovább.
Ezek után, a vajas masszába beleszórjuk a lisztes keveréket, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
Egy teáskanálnyi adagot kiveszünk a tésztából, golyót formálunk belőle, kicsit ellapítjuk, majd így sorakoztatjuk a tepsikbe őket egymás után.
Végezetül, 180 fokon és 12 perc alatt megsütjük őket, egy rácsra téve pedig hagyjuk kihűlni.
25 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 csipet só, 2 púpos evőkanál kakaópor, 20 dkg csokoládé, 15 dkg margarin, 10 dkg kristálycukor, 1 nagy tojás.
Elkészítése:
Először is, a sütőt előmelegítjük 180 fokra, és 2 tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A lisztben elkeverjük a sütőport, a sót, a kakaóport, valamint a feldarabolt csokoládét.
Egy másik tálban a nagyon puha margarint habosra keverjük a kristálycukorral, majd beleütjük az egész tojás, így keverjük tovább.
Ezek után, a vajas masszába beleszórjuk a lisztes keveréket, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
Egy teáskanálnyi adagot kiveszünk a tésztából, golyót formálunk belőle, kicsit ellapítjuk, majd így sorakoztatjuk a tepsikbe őket egymás után.
Végezetül, 180 fokon és 12 perc alatt megsütjük őket, egy rácsra téve pedig hagyjuk kihűlni.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése