Lekváros lepény

2014. nov. 16. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Lekváros lepény, egy ebéd utáni, könnyű kis sütemény, tetején darabolt mogyoróval illetve porcukorral megszórva.
Lekváros lepény
Hozzávalók
Tésztához 10 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 3 tojás, 1 dl tejföl, 1 dl olaj, 3 evőkanál tetszőleges lekvár, 35 dkg liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 citrom reszelt héja, csipetnyi só, 1 csomag vaníliás cukor.
Tetejére darabolt mogyoró, porcukor.


Elkészítése
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, egy 30x20 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.

A szoba-hőmérsékletű margarint habosra keverjük a porcukorral és a tojások sárgájával, utána belekeverjük a tejfölt, az olajat és a lekvárt is.

A liszthez adjuk a szódabikarbónát, valamint a reszelt citromhéjat.
A tojásfehérjét a sóval és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük.

A tojásos masszába óvatosan beleforgatjuk a lisztet és a habot, majd tepsibe öntjük.
A tetejét megszórjuk a darabolt mogyoróval, és 25 perc alatt megsütjük.
Miután kihűlt, megszórjuk porcukorral, kockára vágva tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel