Hozzávalók
Tésztához 10 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 3 tojás, 1 dl tejföl, 1 dl olaj, 3 evőkanál tetszőleges lekvár, 35 dkg liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 citrom reszelt héja, csipetnyi só, 1 csomag vaníliás cukor.
Tetejére darabolt mogyoró, porcukor.
Elkészítése
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, egy 30x20 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A szoba-hőmérsékletű margarint habosra keverjük a porcukorral és a tojások sárgájával, utána belekeverjük a tejfölt, az olajat és a lekvárt is.
A liszthez adjuk a szódabikarbónát, valamint a reszelt citromhéjat.
A tojásfehérjét a sóval és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük.
A tojásos masszába óvatosan beleforgatjuk a lisztet és a habot, majd tepsibe öntjük.
A tetejét megszórjuk a darabolt mogyoróval, és 25 perc alatt megsütjük.
Miután kihűlt, megszórjuk porcukorral, kockára vágva tálaljuk.
Tésztához 10 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 3 tojás, 1 dl tejföl, 1 dl olaj, 3 evőkanál tetszőleges lekvár, 35 dkg liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 citrom reszelt héja, csipetnyi só, 1 csomag vaníliás cukor.
Tetejére darabolt mogyoró, porcukor.
Elkészítése
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, egy 30x20 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A szoba-hőmérsékletű margarint habosra keverjük a porcukorral és a tojások sárgájával, utána belekeverjük a tejfölt, az olajat és a lekvárt is.
A liszthez adjuk a szódabikarbónát, valamint a reszelt citromhéjat.
A tojásfehérjét a sóval és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük.
A tojásos masszába óvatosan beleforgatjuk a lisztet és a habot, majd tepsibe öntjük.
A tetejét megszórjuk a darabolt mogyoróval, és 25 perc alatt megsütjük.
Miután kihűlt, megszórjuk porcukorral, kockára vágva tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése