Hozzávalók
Tésztához 25 dkg liszt, 10 dkg kristálycukor, 1 csomag sütőpor, 1 evőkanál kakaópor, 1 kávéskanál fahéj, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojás, 1 teáskanál rum aroma, 1 dl olaj, 2,5 dl tej, 10 dkg Boci tejcsokoládé.
Tetejére étcsokoládé cseppek, tojáslikőrös tejszínhab.
Elkészítése
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, egy 24 darabos mini és egy 6 darabos nagy muffin formát kibélelünk papírkapszlival.
Egy tálba összekeverjük a lisztet, a kristálycukrot, a sütőport, a kakaóport, a fahéjat, és a vaníliás cukrot, majd hozzáadjuk a tojást, a rum aromát, az olajat valamint a tejet.
Minden formát félig megtöltünk a masszával, teszünk bele egy-egy kis darab tejcsokoládét, a nagyobb formákba egy egész kockát.
Ezt követően ráhalmozzuk a maradék tésztát, valamint néhány muffin tetejét étcsokoládé cseppekkel megszórunk.
Sütőbe téve, körülbelül 15 perc alatt megsütjük.
Miután kihűltek, tálaláskor tojáslikőrös tejszínhabbal díszítjük.
Adag: 24 darab kicsi és 6 arab nagy muffin
Elkészítési idő: 25 perc
Tésztához 25 dkg liszt, 10 dkg kristálycukor, 1 csomag sütőpor, 1 evőkanál kakaópor, 1 kávéskanál fahéj, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojás, 1 teáskanál rum aroma, 1 dl olaj, 2,5 dl tej, 10 dkg Boci tejcsokoládé.
Tetejére étcsokoládé cseppek, tojáslikőrös tejszínhab.
Elkészítése
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, egy 24 darabos mini és egy 6 darabos nagy muffin formát kibélelünk papírkapszlival.
Egy tálba összekeverjük a lisztet, a kristálycukrot, a sütőport, a kakaóport, a fahéjat, és a vaníliás cukrot, majd hozzáadjuk a tojást, a rum aromát, az olajat valamint a tejet.
Minden formát félig megtöltünk a masszával, teszünk bele egy-egy kis darab tejcsokoládét, a nagyobb formákba egy egész kockát.
Ezt követően ráhalmozzuk a maradék tésztát, valamint néhány muffin tetejét étcsokoládé cseppekkel megszórunk.
Sütőbe téve, körülbelül 15 perc alatt megsütjük.
Miután kihűltek, tálaláskor tojáslikőrös tejszínhabbal díszítjük.
Adag: 24 darab kicsi és 6 arab nagy muffin
Elkészítési idő: 25 perc
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése