Barackos szelet süti 2

2009. márc. 7. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
Tésztához: 3 tojás, 9 dkg kristálycukor, 1 vanília, 9 dkg liszt.
Krémhez: 1 vanília ízű pudingpor, 4 evőkanál kristálycukor, 5 dl tej, 15 dkg barackbefőtt, 1 csomag tejszínhabpor, 1,5 dl tej, barackbefőtt a díszítéshez.


Elkészítése:
A tojássárgáját a cukor 1/3-ad részével és a vaníliával habosra keverjük, a fehérjét pedig a maradék cukorral habbá verjük. A tojáshabot elkeverjük a sárgájával, majd beleszitáljuk a lisztet és összekeverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát, ezt követően megsütjük.
A pudingporból, a cukorból és a tejből elkészítjük a pudingot, a barackot apró kockára vágjuk, utána belekeverjük a pudingba és a tésztára öntjük. Hűtőben dermesztjük.
A tejből és a habporból habot készítünk, majd díszítjük vele a süteményt és barack gerezdeket teszünk a tejszínhab tetejére.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel