Diótorta tejszínkrémmel

2009. márc. 28. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Hozzávalók:
Tésztához: 5 tojás, 18 dkg kristálycukor, 1 kávéskanál vanília, 5 dkg vaj, 15 dkg liszt, 3 dkg kakaó, 10 dkg darált dió, csipetnyi fahéj,
Krémhez: 12 dkg főzőcsokoládé, 5 dl tej, 4 evőkanál kristálycukor, 1 csomag vanília pudingpor, 4 lap zselatin, 5 dl tejszín, 1 nagy stampedli rum.
Díszítéshez: csokoládéreszelék.


Elkészítése:
A tojásokat a cukorral, vaníliával forró vízfürdő fölött sűrű krémmé verjük, majd levesszük a tűzről, és addig verjük tovább, míg ki nem hűl.
A vajat felolvasztjuk, és a szitált liszttel, a kakaóval, a darált dióval valamint a fahéjjal együtt a tojáskrémbe keverjük, utána kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük.
Ezt követően 190 fokon 40 percig sütjük, a formában hagyjuk kihűlni, és ketté vágjuk.
A krémhez a csokoládét apróra vágjuk. A tejből, cukorból, pudingporból az előírásnak megfelelően elkészítjük a pudingot, felolvasztjuk benne a csokoládét, állandó keverés mellett kihűtjük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, a tejszínt kemény habbá verjük.
Az egyik tortalapot vissza tesszük a formába. A zselatint kinyomkodjuk, a felmelegített rumba feloldjuk, majd a tejszínhabbal együtt a pudingba keverjük.
A krém negyed részét a tortalapra kenjük, rátesszük a másik lapot, rákenjük a maradék krémet mindet, egy kicsit félreteszünk az oldalára is.
Körülbelül 2 órára a hűtőbe tesszük dermedni, kivesszük a formából, az oldalát is megkenjük a krémmel, végül az egészet megszórjuk reszelt csokoládéval.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel