Duna hullám torta

2009. márc. 28. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
Tésztához: 12 dkg vaj, 7 dkg kristálycukor, 1 csomag vanília, csipetnyi só, 2 tojás, 15 dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor, fél dl tejszín, 10 dkg étcsokoládé.
Krémhez: 1 vanília pudingpor, 4,5 dl tej, 4 dkg kristálycukor, rumaroma, 20 dkg vaj.
Töltelékhez: sárgabarack befőtt, 2 evőkanál sárgabarack lekvár.
Tetejére: 20 dkg ét tortacsokoládé, 1,5 dl tejszín, 1 csomag vanília, csokoládé dísz.


Elkészítése:
Először a puha vajat a cukorral, a vaníliával, és a sóval krémesre keverünk. Egyenként beleütjük a tojásokat, közben beleszórunk 2 evőkanál lisztet.
A maradék lisztet elvegyítjük a sütőporral, és fél dl tejszínnel a tojásos krémhez adjuk. Végül a felaprított csokoládét is beledolgozzuk.
A tésztát vajjal kikent, zsemlemorzsával kiszórt tortaformába öntjük, ezt követően 15 - 20 perc alatt kisütjük.
A pudingport egy kevéske tejjel, a cukorral és a rumaromával csomómentesre elkeverjük, a maradék tejet felforraljuk, ezután belekeverjük a feloldott pudingport.
Állandó keverés mellett legalább 1 percig tovább forraljuk, majd tálba öntjük, és letakarjuk folpackkal, hogy ne bőrösödjön be.
A befőttet lecsöpögtetjük, a tortalapot visszatesszük a formába, a tetejét megkenjük melegített lekvárral, rárakjuk a barackokat.
A vajat habosra keverjük, utána a szobahőmérsékletűre kihűtött pudingot kanalanként hozzáadjuk a vajhoz.
A kész krémet a barackra simítjuk, és körülbelül 4 órára hűtőbe tesszük, a tortacsokit vízfürdőben felolvasztjuk, 10 percig hűtjük, majd a krémre kenjük. Tortafésűvel hullámokat rajzolunk bele, és ismét 30 percig hűtjük.
A tetejére a tejszínt a vaníliával kemény habbá verjük, habrózsákat nyomunk a tortára, végül csokoládé kagylóval díszítjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel