Gazdag túrós sütemény

2009. márc. 7. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Gazdag túrós sütemény, diákcsemegével valamit meggybefőttel töltve, porcukorral megszórva.
Gazdag túrós sütemény
Hozzávalók:
25 dkg margarin, 25 dkg túró, 25 dkg liszt, 15 dkg cukor, 2 tojás, 1 sütőpor, 1 vaníliacukor, 1 citrom reszelt héja és leve, csipet só, 2 marék diákcsemege, fél üveg meggybefőtt.


Elkészítése:
A lisztet és a sütőport összekeverem, belereszelem a citrom héját. A margarint felhabosítom a cukorral és a vaníliacukorral, majd hozzáadom a tojásokat és a csipetnyi sót. Nagyon jól kikeverem. Belekanalazom a túrót, a lisztes keveréket és a citrom levét hozzáöntöm. Belekeverem a diákcsemegét, megszórom a tetejét magozott meggyel. Kikent, kilisztezett közepes pecsenyesütő tepsibe öntöm. Előmelegített sütőben 200-225°C-on megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy megsült-e. Porcukorral megszórom, kockára szeletelve tálalom.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel