Habos mákos almás sütemény

2009. márc. 21. | 0 megjegyzés | Címkék: , ,
Habos mákos almás sütemény, zsemlemorzsával és tojásfehérjehabbal a tetején.
Habos mákos almás sütemény
Hozzávalók:
Tésztához: 30 dkg liszt, 18 dkg margarin, 1 csomag sütőpor, 8 dkg porcukor, 3 evőkanál tejföl, 3 tojássárgája.
Töltelékhez: 40 dkg darált mák, 15 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, 6 db alma, 4 evőkanál baracklekvár.
Tetejére: 4 tojásfehérje, 15 dkg porcukor, zsemlemorzsa.


Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, a sütőporral és a porcukorral, majd beledolgozzuk a tejfölt és a tojássárgáját.
Rugalmas tésztává gyúrjuk, utána hűtőbe tesszük.

Közben elkészítjük a tölteléket.
A mákot összekeverjük a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a reszelt almával valamint a lekvárral.

A tésztát lisztezett deszkán nagyjából 30 x 40 cm -es nagyságúra nyújtjuk, vajazott tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 15 percig elősütjük.
Ezt követően rákenjük a mákos tölteléket és még körülbelül 20 percig együtt sütjük.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a porcukorral, a mákos tölteléket leszórjuk kevés zsemlemorzsával, utána rákenjük a habot és visszatoljuk a sütőbe újabb 20 percre, 60 fokon szárítjuk.
Miután kihűlt, vizezett késsel szeleteljük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel