Kókuszos rumos szelet

2009. márc. 21. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Kókuszos rumos szelet, vanília pudingos tésztával, baracklekváros kekszes kakaós töltelékkel és csokoládé levélkével díszítve.
Kókuszos rumos szelet
Hozzávalók:
Tésztához: 6 tojás, 20 dkg cukor, 4 csomag vaníliás pudingpor, 2 kávéskanál sütőpor.
Kakaós töltelékhez: 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 20 dkg darált háztartási keksz, 4 evőkanál kakaópor, 1 dl tej, fél rumaroma, körülbelül 3 evőkanál baracklekvár.
Kókuszos krémhez: 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 2,5 dl tej, 40 dkg kókuszreszelék.
Díszítészhez: csokilevélkék vagy csokiforgács.


Elkészítése:
Először 3 tojásfehérjét gőz fölött apránként adagolva 10 dkg cukorral felverjük. Ezt követően 3 tojássárgáját óvatosan belekeverjük, majd 2 csomag pudingport és egy kávéskanál sütőport.
Tepsibe tesszük és azonnal előmelegített sütőben megsütjük.
Ugyanígy elkészítjük és megsütjük a másik piskótalapot is.
A kakaós töltelékhez a vajat habosra keverjük a porcukorral. A kekszet összekeverjük a kakaóval, a tejjel, a rumaromával illetve 1 evőkanál baracklekvárral, majd a vajas krémet összekeverjük vele.
A kisült piskótát nagyon vékonyan lekenjük lekvárral. A kekszes masszát alufólián akkorára nyújtjuk, mint amekkora a piskóta lap, óvatosan rátesszük a piskótára, utána ezt is vékonyan lekenjük lekvárral, és ráhelyezzük a másik piskóta lapot.
A kókuszkrémhez a vajat habosra keverjük a porcukorra, a tejet felforraljuk, majd belekeverjük a kókuszreszeléket és együtt főzzük, ezután kihűtjük.
A vajas krémhez hozzákeverjük a kókuszt és a piskóta tetejére kenjük, késsel teljesen elsimítjuk.
Szeleteléskor csokilevélkékkel vagy csokireszelékkel díszítjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel