Habos szelet

2009. márc. 28. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
Tészta: 40 dkg liszt, fél cs sütőpor, 17 dkg vaj, 1 ek. olaj, 1 dl tej, 6 dkg cukor, 3 tojás sárgája, 1 jó marék kókuszreszelék.
Krém: 2 csokoládés pudingpor, 2 ek. cukor, 7 dl tej, 25 dkg vaj, 2 vanília, 15 dkg porcukor.
Máz: 3 tojásfehérje, 12 dkg porcukor.

Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, a porcukrot összekeverjük a sütőporral, kókuszreszelékkel, majd belekeverjük a lisztbe. Hozzáadjuk az olajat, a tejet, a tojássárgáját. Ebből 3 lapot sütünk. A csokipudingot összekeverjük a kristálycukorral, majd apránként hozzáadjuk a tejet, sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A vajat kikeverjük a porcukorral és a vaníliával. Összekeverjük a pudinggal. A tojásfehérjéből gőz felett a porcukorral habot verünk. A krémmel megkenjük a lapokat, majd a tetejére kenjük a tojáshabot. A hab tetejét megszórhatjuk kakaóporral, így mutatósabb a süteményünk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel