Tejszínkrémes piskóta

2009. márc. 28. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
Sárga piskótalaphoz (2 tekercshez): 6 db tojás, 22 dkg kristálycukor, 2 kk. sütőpor, 4 cs. vaníliás pudingpor, baracklekvár.
Kakaós piskótalaphoz(2 laphoz): 6 db tojás, 22 dkg kristálycukor, 2 kk. sütőpor, 4 cs kakaós pudingpor.
Krémhez: 3 dl tej, 10 dkg kristálycukor, 2 csomag vaníliás pudingpor, 1/2 liter tejszín.

Elkészítése:
Először megsütjük a piskótatekercseket. 3 tojásfehérjét felverünk 11 dkg kristálycukorral, majd belekeverjük a 3 tojássárgáját, a 2 cs. vaníliás pudingport, és az 1 kk. sütőport. 28x36 cm-es tepsiben megsütjük. Mikor megsült, vizes konyharuhába feltekerjük, és hagyjuk kihűlni. Ugyanígy megsütjük a másik piskótatekercset is. Amikor kihűlt, megkenjük baracklekvárral, és feltekerjük. Ezután megsütjük a kakaós piskótát. 3 tojásfehérjét felverünk 11 dkg kristálycukorral, belekeverjük a 2 cs. kakaós pudingport, és az 1 kk. sütőport. Ugyan akkora tepsiben sütjük meg, mint a tekercset. Ugyanígy megsütjük a másik kakaós piskótalapot is. A krémhez a pudingport összekeverjük a cukorral, és apránként adagoljuk hozzá a tejet. Teljesen besűrítjük, majd hagyjuk a krémet kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, és felhasználásig hűtőbe tesszük. A tejszínhabot összekeverjük a kihűlt pudinggal. A piskótatekercseket felszeleteljük. Körülbelül annyi szeletre van szükség, amellyel a kakaós piskótalapot teljesen be tudjuk teríteni. Az egyik kakaós lapot tepsire helyezzük, és megkenjük a vaníliás krém felével. Erre helyezzük a felszeletelt piskótatekercset, majd újabb adag krém következik, és végül a tetejére helyezzük a másik kakaós piskótát. A kész süteményt hűtőszekrénybe helyezzük, majd megszórjuk porcukorral, vagy bevonjuk csokimázzal. Kockára vágva tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel