Kakaókrémmel töltött beigli ( Erzsike - féle )

2009. márc. 7. | 0 megjegyzés | Címkék: , ,
Kakaókrémmel töltött beigli, karácsonyi, kelt tésztás sütemény recept.
Kakaókrémmel töltött beigli
Hozzávalók:
Tésztához: 50 dkg sima liszt, 50 dkg rétesliszt, fél liter tej, 5 dkg élesztő, 3 tojás, pici só, 3 evőkanál kristálycukor, 25 dkg ráma, 1 tojás a beigli megkenésére.
Kakaós töltelékhez: 26 dkg vaj, 6 evőkanál kakaópor, 10 evőkanál cukor, 4 evőkanál olaj ( ezeket kenhető állapotban összekeverni ).


Elkészítése:
Fél dl langyos tejben pici kristálycukorral, és az élesztővel kovászt készítünk, a tetejét 1 kanál sima liszttel megszórjuk. A megkelt kovászt a tojással, csipet sóval, 3 ek. kristálycukorral és a kétféle liszttel, valamint a langyos tejjel, az olvasztott ráma felével alaposan bedagasztjuk. Kb. 1 órára letakarva megkelesztjük. A megkelt tésztát jó nagyra kinyújtjuk, a megmaradt olvasztott langyos vajjal megkenjük, majd téglalap alakúra összehajtjuk, és még legalább 15-20 percig kelesztjük. Amikor megkelt, 2 egyenlő részre vágjuk. Az egyiket kinyújtjuk, megkenjük a kakaós krém felével, majd a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük a közepéig, majd a másik oldalról is feltekerjük. Jól kivajazott tepsibe tesszük, majd ugyanígy elkészítjük a másik tekercset is. Kb. 15 percig újból kelesztjük. A tetejét 1 tojással megkenjük, megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel