Kakaós csiga recept

2009. márc. 7. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Kakaós csiga, akár muffin sütőben is süthetjük őket.
Kakaós csiga
Hozzávalók:
Tésztához: 1 kg liszt, 5 dkg friss élesztő, 1 db tojás, 15 dkg vaj, 1 kávéskanál kanál só, 6 evőkanál cukor, 5 dl langyos tej.
Töltelékhez: 13 dkg vaj, 3 evőkanál kakaópor, 5 evőkanál cukor, 2 evőkanál olaj, ( ezeket kenhető állapotban összekeverni ).


Elkészítése:
A vajat felolvasztjuk a tejjel, a cukorral, majd langyosra hűtjük, belekeverjük a tojást, és az élesztőt. A lisztbe keverjük a sót, majd a tejes keveréket, jól kidagasztjuk. Kb. 1 órát kelni hagyjuk. Süthetjük kivajazott muffin sütőben, így még csinosabb csigákat kapunk, és nem lesz olyan, aminek az oldala sültebb, szárazabb, mint a tepsiben sültnek. Én mindig muffin sütőben sütöm. Ilyenkor a tésztát és a tölteléket kétfelé osztom. Kb. 40x50 cm-es téglalappá nyújtom a tésztát, megkenem a töltelék felével, majd hosszában ismét kettévágom, és így tekerem fel. Ezek alapján 4 rudat kapunk. 4-5 cm-es darabokra vágom, és ezeket teszem a muffin formába, még bő fél órát kelesztjük, a tetejét kicsit megkenjük vajjal és a sütőben 175-185 fokon kb. 30 percig sütjük.
Kb. 2 dl forró tejben elkeverünk vaníliás cukrot és porcukrot, majd a sütés befejezte előtt pár perccel megkenjük a csigákat, és visszatesszük a sütőbe. Sütés után porcukorral megszórom.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel