Kókuszgolyó recept ( Katika - féle )

Katika-féle Kókuszgolyó, sütés nélküli, karácsonyi édesség, kakaós rumaromás masszával, kókuszos töltelékkel, kókuszreszelékben megforgatva.
Kókuszgolyó
Hozzávalók:
Külsejéhez: 50 dkg darált háztartási keksz, 5 evőkanál porcukor, 4 evőkanál kakaópor, 3,5 dl tej, kevéske rumaroma.
Belsejéhez: 20 dkg margarin, 20 dkg kókuszreszelék, 15 dkg porcukor.
Forgatáshoz: 10 - 15 dkg kókuszreszelék.


Elkészítése:
A szobahőmérsékletű margarint elkeverjük kézzel a porcukorral és a kókuszreszelékkel. Kevés ideig hűtőbe tesszük, majd kisebb golyókat formálunk belőle, majd ismét visszatesszük a hűtőbe addig, amíg a kakaós masszát elkészítjük. A darált kekszbe belekeverjük a kakaóport, a porcukrot, a tejet elkeverjük a kevés rumaromával, majd hozzáöntjük a kekszhez. Jól gyúrható masszává gyúrjuk össze. Elővesszük a kókuszgolyókat. A kakaós kekszmasszából annyi darabot csípünk ki, ahány darab kókuszgolyó van. Ezután nagyobb golyókat formálunk belőlük nedves kézzel, majd a két tenyerünk közé téve teljesen kilapítjuk. Középre helyezzük a kókuszgolyót, majd körbe vonjuk a kakaós masszával, megformázzuk, majd kókuszreszelékbe megforgatjuk őket.


Megjegyzés:
Ezt az édességet jobb ha ketten csinálják, mert nagyon babrás, és mire a végére értem, kicsit megolvadtak a kókuszgolyók, így nehezebb volt formázni. Folyamatosan, ahogy az egyik megcsinálta a kókuszgolyót, a másik már vonja is be a kakaós masszával.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel