Tojásfehérje mentő sütemény

2015. febr. 23. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
A Tojásfehérje mentő süteményt nevéből adódóan, korábbról megmaradt tojásfehérjéből sütöttem meg, amit csokiforgáccsal, dióval, aszalt szilvával, és kandírozott vegyes gyümölcsökkel ízesítettem.
Tojásfehérje mentő sütemény
Hozzávalók
7 darab tojásfehérje, 1 csipetnyi só, 12 dkg porcukor, 10 dkg liszt, 2 kávéskanál sütőpor, 10 dkg csokiforgács (vagy csokipötty), 10 dkg darabolt dió (vagy sótlan mogyoró), 5-6 szem aszalt szilva apróra vágva, 10 dkg kandírozott vegyes gyümölcsök (vagy ami éppen otthon a spájzban van), 5 dkg olvasztott margarin.


Elkészítése
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy körülbelül 25x25 centiméteres tepsit, vagy egy szögletes jénai tálat kivajazunk.

A tojásfehérjéket robotgéppel előbb a sóval felhabosítjuk, majd apránként adagolva a porcukorral teljesen keményre felverjük.

A lisztbe belekeverjük a sütőport, a csokiforgácsot (vagy csokipöttyöt), a diót (vagy sótlan mogyorót), az aszalt szilvát, és a kandírozott vegyes gyümölcsöket.

A kemény habba beleforgatjuk a lisztes keveréket, valamint az olvasztott vajat, majd belesimítjuk a tepsibe.
Sütőbe téve nagyjából 20-25 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.



Megjegyzés
Én mindig lefagyasztom a fel nem használt tojásfehérjéket, és az aszalványokat, így ha csak egyet gondolok, mindig tudok valami finomat sütni. :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel