Hozzávalók
7 darab tojásfehérje, 1 csipetnyi só, 12 dkg porcukor, 10 dkg liszt, 2 kávéskanál sütőpor, 10 dkg csokiforgács (vagy csokipötty), 10 dkg darabolt dió (vagy sótlan mogyoró), 5-6 szem aszalt szilva apróra vágva, 10 dkg kandírozott vegyes gyümölcsök (vagy ami éppen otthon a spájzban van), 5 dkg olvasztott margarin.
Elkészítése
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy körülbelül 25x25 centiméteres tepsit, vagy egy szögletes jénai tálat kivajazunk.
A tojásfehérjéket robotgéppel előbb a sóval felhabosítjuk, majd apránként adagolva a porcukorral teljesen keményre felverjük.
A lisztbe belekeverjük a sütőport, a csokiforgácsot (vagy csokipöttyöt), a diót (vagy sótlan mogyorót), az aszalt szilvát, és a kandírozott vegyes gyümölcsöket.
A kemény habba beleforgatjuk a lisztes keveréket, valamint az olvasztott vajat, majd belesimítjuk a tepsibe.
Sütőbe téve nagyjából 20-25 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Megjegyzés
Én mindig lefagyasztom a fel nem használt tojásfehérjéket, és az aszalványokat, így ha csak egyet gondolok, mindig tudok valami finomat sütni. :)
7 darab tojásfehérje, 1 csipetnyi só, 12 dkg porcukor, 10 dkg liszt, 2 kávéskanál sütőpor, 10 dkg csokiforgács (vagy csokipötty), 10 dkg darabolt dió (vagy sótlan mogyoró), 5-6 szem aszalt szilva apróra vágva, 10 dkg kandírozott vegyes gyümölcsök (vagy ami éppen otthon a spájzban van), 5 dkg olvasztott margarin.
Elkészítése
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy körülbelül 25x25 centiméteres tepsit, vagy egy szögletes jénai tálat kivajazunk.
A tojásfehérjéket robotgéppel előbb a sóval felhabosítjuk, majd apránként adagolva a porcukorral teljesen keményre felverjük.
A lisztbe belekeverjük a sütőport, a csokiforgácsot (vagy csokipöttyöt), a diót (vagy sótlan mogyorót), az aszalt szilvát, és a kandírozott vegyes gyümölcsöket.
A kemény habba beleforgatjuk a lisztes keveréket, valamint az olvasztott vajat, majd belesimítjuk a tepsibe.
Sütőbe téve nagyjából 20-25 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Megjegyzés
Én mindig lefagyasztom a fel nem használt tojásfehérjéket, és az aszalványokat, így ha csak egyet gondolok, mindig tudok valami finomat sütni. :)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése