Máglyarakás recept

2009. márc. 7. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
6 szép alma, 1 púpozott kávéskanál őrölt fahéj, 15 dkg margarin, 8 szikkadt zsemle, 1 liter tej, 4 tojás, 30 dkg porcukor, 1 vanília, 25 dkg sárgabarack lekvár.


Elkészítése:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, majd kimagvaljuk és felszeleteljük. A fahéjjal megszórjuk és 5 dkg olvasztott vajon megpároljuk.
A tejet fölforraljuk, a tojások sárgáját a többi vajjal, a fele porcukorral meg a vaníliával habosra keverjük és a forró tejet ráöntjük.
A zsemléket 1 cm vastagon fölszeleteljük, de nem lapjában, hanem keresztben. Egy magas falu tepsibe szétterítjük. Ezután a cukros tejjel meglocsoljuk, kissé átforgatjuk, hogy mindenütt egyformán érje.
Egy körülbelül 30x20 cm-es magas falu tepsit kivajazunk, morzsával megszórjuk. Az áztatott zsemle felét belesimítjuk. Az almát egyenletesen szétterítjük rajta, majd befedjük a maradék zsemlével. A lekvárt 1 dl vízzel simára keverjük, utána a háromnegyedével megkenjük a zsemle tetejét.
Közepes sütőben körülbelül 30 percig sütjük, ez alatt a tojásfehérjét kemény habbá verjük, ezután a maradék cukrot is és a lekvárt is belekeverjük. Rákenjük a megsült rakottasra, végül visszatesszük a sütőbe, amíg szép aranybarna nem lesz a teteje.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel