Finom sütemény recept ( Sári - féle )

2009. ápr. 13. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
Tésztához: 50 dkg liszt, 10 evőkanál porcukor, 10 evőkanál olaj, 10 evőkanál tej vagy paradicsomlé, 1 szalakálé, 1 tojás.
Töltelékhez: 3/4 liter tej, 10 dkg liszt, 1 vanília, 3 evőkanál kakaó, 25 dkg porcukor, 25 dkg vaj.
Mázhoz: 2 evőkanál kakaó, 2 evőkanál víz, 10 dkg porcukor, 1 tea vaj.


Elkészítése:
A tésztához valókat jól kidolgozzuk, 4 lapot kisütünk a tepsi hátoldalán ( pecsenyesütő ), majd megtöltjük a krémmel és bevonjuk a csokimázzal.
A krémhez a tejet, a lisztet, a vaníliát valamint a kakaót simára kavarjuk, sűrűre főzzük, kihűtjük, utána hozzákeverjük a habosra  kikevert cukrozott vajat.
A mázhoz a kakaót, a vizet illetve a porcukrot felfőzzük, végül a vajat belekeverjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel