Gesztenyés mazsolás alagút

2009. ápr. 11. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
fél kg gesztenyemassza, 3 dl tejszín, porcukor, 1 ek. zselatin, fél csomag mazsola, fél dl rum, 1 tortabevonó, 1 vékony piskótalap.

Elkészítése:
Egy fémből készült őzgerincet kibéleljük alufóliával, és körbevágjuk. A fóliát kivesszük, kiterítjük, és az átgyúrt gesztenyemasszát kézzel vékonyan szétnyomkodjuk az alufólián, ugyanolyan nagyságúra. Fóliával együtt visszatesszük a formába, aminek a két végét is kibéleljük. A töltelékhez a tejszínt felverjük, és amikor már majdnem kemény, hozzáadunk 2 ek. porcukrot. Belekeverjük a rummal ízesített vízbe áztatott mazsolát, végül 3 cl meleg vízben felolvasztott zselatint. A tejszín krémet a gesztenyével kibélelt formába töltjük, és a fagyasztóba tesszük. 20 perc múlva, amikor már kezd megszilárdulni, méretre vágott vékony piskótalappal befedjük, majd még fél órát fagyasztjuk. Kiborítjuk a formából, levesszük róla a fóliát, majd addig pihentetjük, amíg a gesztenye teteje már nem deres. Ekkor olvasztott csokoládéval bevonjuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel