Csokis mogyorós muffin

2009. ápr. 11. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók (kb. 12 db-hoz):
26 dkg liszt, 3 tk. sütőpor, 1 tk. citromhéj, 1 kk. fahéj, 3 ek. kakaópor, 10 dkg darált, natúr mogyoró, 15 dkg apróra tört csokoládé, 2 db tojás, 14 dkg porcukor, 12 dkg olvasztott ráma, 2,8 dl tej.

Elkészítése:
A lisztet, a sütőport, a fahéjat, a citromhéjat, a csokoládét, a kakaóport, a darált mogyorót, összekeverjük egy edényben. Egy másik edényben a tojásokat, a porcukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, és végül belekeverjük a tejet. A folyékony anyagokhoz hozzáadjuk a szilárd anyagokat, és jól összekeverjük. A sütőt előmelegítjük, a muffin formát kikenjük vajjal, vagy sütőpapírformákat teszünk bele. A masszát a formában egyenletesen elosztjuk, 180 fokos sütőben, kb. 20-25 percig sütjük. Tűpróbával győződjünk meg, hogy megsült. A formában hagyjuk egy pár percet pihenni, utána tálalhatjuk, vagy megvárjuk, hogy teljesen kihűljön. Nagyon finom!

Tipp:
A muffint frissen le lehet fagyasztani, ha fel akarjuk használni, szobahőmérsékleten felengedjük, és fogyasztható.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel