Lajcsi szelet

2009. ápr. 13. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
Tésztához: 2 evőkanál méz, 2 evőkanál kakaó, 2 tojás, 5 dkg vaj, 20 dkg cukor, 40 dkg liszt, 2 kávéskanál szódabikarbóna.
Krémhez: 1 puncs és 1 vanília puding, 3 - 3 dl tej, 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor.
Egyebek: 1 dl tej, rum esenc, csokoládémáz.


Elkészítése:
A mézet, a kakaót, a tojásokat, a vajat és a cukrot 5 percig gőz fölött kevergetjük, majd a liszttel összegyúrjuk, amibe beletesszük a szódabikarbónát.
Kivajazzuk a pecsenyesütő alját és 3 lapot sütünk, minden lap után kihűteni a tepsit.
A puncs és a vanília pudingot 3 - 3 dl tejben felfőzzük, kihűtjük, közben folyamatosan kavargatjuk.
A vajat a porcukorral kikavarjuk, azután megfelezzük, az egyikbe a vanília, a másikba a puncs pudingot belekeverjük.
A lapokat megkenjük a tejben elkevert rum esenccel, utána rákenjük a krémet, az 1. lapra a puncsot, a 2. lapra a vaníliát, végül a 3. lapot lekenjük csokoládémázzal.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel