Rikottás barackos batyuk és muffinok

2010. ápr. 8. | 0 megjegyzés | Címkék: , ,
Rikottás barackos batyuk, kelt tésztás sütemény, porcukorral megszórva.
Rikottás barackos batyuk
Hozzávalók:
Tésztához: 15 dkg vaj, 5 dl langyos tej, 6 evőkanál cukor, 1 tojás, 5 dkg friss élesztő, 1 kg liszt, 1 kávéskanál só.
Töltelékhez: 50 dkg rikotta, 2 tojás, 2 csomag vaníliás cukor, 6 evőkanál kristálycukor, 4 evőkanál búzadara, 1 citrom reszelt héja, 2 kis doboz sárgabarack befőtt.
Tetejére: 2 tojás, 1 evőkanál kristálycukor.


Elkészítése:
A vajat felolvasztjuk a tejjel, a cukorral, majd langyosra hűtjük, belekeverjük a tojást és az élesztőt.
A lisztbe keverjük a sót, ezt követően a tejes keveréket, jól kidagasztjuk, körülbelül 1 órát kelni hagyjuk.
Összekeverjük a töltelékhez valókat, a sárgabarack befőtt kivételével.
A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
A tésztát kinyújtjuk 36 x 81 cm -es téglalappá, utána a rövidebbik oldalánál 9 cm- enként vágunk egy - egy csíkot, és ezeket is felvagdaljuk 9 cm -es darabokká, vagyis 9 x 9 cm -es kockákra vágjuk fel a tésztát.
Mindegyik közepébe teszünk a töltelékből, majd ezekre egy - egy felezett sárgabarack befőttet.
A négy csúcsnál jól összefogjuk, batyukat készítünk belőlük, ezután a jól kivajazott tepsibe tesszük.
A tetejüket megkenjük a cukorral elkevert tojással, végül a sütőbe tesszük, aranysárgára sütjük nagyjából 25 perc alatt.
Nekem nem fért el már a tepsikbe, ezért kivajazott muffinformában is sütöttem.



Rikottás barackos muffinok
Rikottás barackos muffinok

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel