Tojásfehérjéből citromos muffin

Tojásfehérjéből citromos muffin, tejtermék mentes, karácsonyi sütemény csokoládé dísszel és habkarikával.
Tojásfehérjéből citromos muffin
Hozzávalók:
1 egész tojás, 15 dkg porcukor, 18 dkg olvasztott vaj, 25 dkg liszt, 1 sütőpor, csipetnyi só, 5 tojásfehérje, 1 egész citrom leve és reszelt héja.
Díszítéshez: csokidísz, habkarika, készen kapható tasakos máz.


Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 160 fokra, a muffintepsit kibéleljük papírkapszlival.
A tojást a porcukorral habosra keverjük, ezt követően a langyosra hűlt olvasztott vajat beledolgozzuk. Ízesítjük a citromlével és citromhéjjal.
Összekeverjük egy másik tálba a lisztet a sütőporral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, felváltva a liszttel belekeverjük a tojásos masszába.
A formába kanalazzuk, majd körülbelül 15 perc alatt megsütjük ( tűpróbáig ). A tepsibe hagyjuk egy kicsit hűlni, utána tálcára rakjuk.
A tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük a mázat, rákenjük a sütikre, a tetejükre teszünk egy - egy habkarikát, végüé a csokidíszt, aminek a hátoldalát egy kicsit megkenjük a mázzal, hogy a karikára ragadjon.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel