Narancsos muffin recept

2011. febr. 19. | 1 megjegyzés | Címkék: , ,
Narancsos muffin recept, tejtermék mentes sütemény, tejszínhabbal és narancsdarabkával a tetején.
Narancsos muffin
Hozzávalók:
Tésztához: 3 tojás, 10 dkg kristálycukor, 150 ml olaj, 75 ml frissen facsart narancslé, 2 narancs reszelt héja, 30 dkg liszt, 1 sütőpor, 2 filézett narancs,
Tetejére: 2 tojásfehérje, 5 evőkanál cukor, 2 teáskanál narancshéj, filézett narancsgerezd félbevágva.


Elkészítése:
A sütőt előmelegítem 165 fokra, a muffin sütőt kibélelem a muffin papírokkal.
A tojásokat habosra keverem a kristálycukorral, belekeverem az olajat, a narancslét, a reszelt narancshéjat.
A lisztbe belekeverem a sütőport, és hozzáadom a tojásos keverékhez. A kifilézett narancscikkeket kettévágom, majd ezt is belekeverem a tésztába.
Minden formába egy-egy evőkanálnyi tésztát teszünk, végezetül aranysárgára sütjük körülbelül 15 - 20 perc alatt, tűpróbával ellenőrizzük. Nekem 20 db muffin lett belőle.
A tojásfehérjét gőz fölött kemény habbá verjük apránként adagolva a cukorral, utána hozzáadjuk a narancshéjat, ezzel díszítjük a muffinokat, mindegyik közepébe egy - egy fél gerezd narancsot teszünk.

1 megjegyzés:

Viki írta...

Korra reggel is jöhetne :) Nagyon jól néz ki.

Megjegyzés küldése

Fel