Hozzávalók:
10 dkg vaj, 10 dkg étcsokoládé, 4 evőkanál porcukor, 4 evőkanál liszt, fél teáskanál mézeskalács fűszerkeverék, csipetnyi szódabikarbóna, 2 tojás, 5 dkg aszalt szilva.
Tetejére: marcipándíszek.
Elkészítése:
A vajat és az étcsokoládét gőz fölött a tűzhelyen össze olvasztjuk, ezt követően levesszük a tűzről és hozzáadjuk a porcukrot, valamint a liszttel elkevert mézeskalács fűszerkeveréket és a szódabikarbónát, majd vízfürdőben kissé kihűtjük.
Miután már kihűlt, hozzáadjuk a tojásokat, robotgéppel simára keverjük a tésztát, ezután hozzáadjuk az apróra vágott aszalt szilvát.
Kanállal összekeverjük, a papírral kibélelt muffin formákba töltjük és 200 fokra előmelegített sütőben 9 - 10 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Megjegyzés:
A focilabdás és a pingvines marcipán a saját kreáció.
10 dkg vaj, 10 dkg étcsokoládé, 4 evőkanál porcukor, 4 evőkanál liszt, fél teáskanál mézeskalács fűszerkeverék, csipetnyi szódabikarbóna, 2 tojás, 5 dkg aszalt szilva.
Tetejére: marcipándíszek.
Elkészítése:
A vajat és az étcsokoládét gőz fölött a tűzhelyen össze olvasztjuk, ezt követően levesszük a tűzről és hozzáadjuk a porcukrot, valamint a liszttel elkevert mézeskalács fűszerkeveréket és a szódabikarbónát, majd vízfürdőben kissé kihűtjük.
Miután már kihűlt, hozzáadjuk a tojásokat, robotgéppel simára keverjük a tésztát, ezután hozzáadjuk az apróra vágott aszalt szilvát.
Kanállal összekeverjük, a papírral kibélelt muffin formákba töltjük és 200 fokra előmelegített sütőben 9 - 10 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Megjegyzés:
A focilabdás és a pingvines marcipán a saját kreáció.
1 megjegyzés:
Nagyon aranyosak
Megjegyzés küldése